29 Ocak 2011 Cumartesi

Közlenmiş Biberli Ezme



En sevdiğim öğün kahvaaltıdır, özellikle hafta sonu kahvaaltısı gibi detaylı hazırlandıysa güne keyifli başlamak için iyi bir sebebim vardır. Sizde sofrada soğuk atıştırmalıklardan hoşlanıyorsanız bu ezme tarifini denemenizi öneririm.
Kendi yaptığım ekmeklerden hazırladığım küçük kanepeleri bazen ikindi çaylarında yada akşam yemeklerinde ikram ediyorum.
Bu sos daha önce yayınladığım çemenle hemen hemen aynı tarif. Biber salçası yerine kendi közlediğim cappy biberleri(kırmızı, etli ve tatlı biberler) kullandım.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet cappy biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
1 diş ezilmiş sarmısak
tuz, karabiber, çemen, kimyon, isot( miktarı damak tadınıza bağlı)

Hazırlanması:

-Biberleri közleyin ve temizleyip bıçağınızla minik minik doğrayın.
-Közlenmiş biberleri kalan malzemeyle karıştırın; sosunuzu kullanmadan önce 15-20 dakika buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.