Limonlu Cheesecake (Lor Peynirli, Labnesiz)


Şık, lezzetli ve kaliteli bir tatlı yapmak istediğinizde düşünebileceğiniz ilk tariflerden birisi bu Limonlu Cheesecake olmalı. Tarif Cafe Portakal' dan uyarlandı. Asıl tarifte labne peyniri kullanılmıştı; ben hem labneli hem lor peynirlisini denedim ve bana göre lor peynirlisi açık ara daha lezzetli. Lor peynirini evde kendim hazırlıyorum. Ortalama bir ölçü vermek gerekirse 3 kilo sütten 750 gr süzülmüş lor peyniri elde edebilirsiniz.


Cheesecake yaptıktan sonra dilerseniz sade yada meyve soslu servis edebilirsiniz. Ben üzerine tamamen soğuduktan sonra ince bir kat ılık çikolatalı ganaj yayıyorum ve dolapta en az 7-8 saat beklettikten sonra servis ediyorum.


Tabanı hazırlama aşaması gözünüzü korkutmasın mutfak robotunda 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tarif. Daha önceki Çikolatalı Cheesecake tarifinde kullandığım tabanın aynısı.

Malzemeler:

3 yumurta
1 paket krema
350 gr tuzsuz taze lor
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 limon rendesi
1 paket vanilya

Tabanı için;
1 su bardağı un

40 gram badem içi
Bir tutam tuz
1/4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yumurtanın sarısı
75 gram soğuk tereyağı(kalıbı yağlamak için ayrıca yağ kullanın)

Ganaj için;
Yarım paket krema(100 gr)
80 gr bitter çikolata
Küçük bir fiske tuz
1 çay kaşığı nescafe gold(isteğe bağlı)

Hazırlanması:

-22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayın ve kenara alın.
-Rondodan bademleri un haline gelene kadar çekin ve üzerine un, tuz, şeker, hindistan cevizi ilave edip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
-Üzerine küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip sık aralıklarla rondonuzu çalıştırarak tereyağı parçalarının irili ufaklı kum görünümünü almasını sağlayın.
-Ardından yumurtanın sarısını da ilave edin, rondoyu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda hamuru alın ve kalıbın tabanına dökün. Bastırarak tabana ve etrafına iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
-Fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin ve ısınan fırında soğuttuğunuz tabanı 15 dk pişirin; fırından alın ve soğumaya bırakın.
-Suyu iyice süzülmüş lor peynirini mutfak robotunda ipeksi bir kıvam alana kadar çırpın.;şekeri ilave edin iyice karışana kadar tekrar çırpın.
-Kremayı ekledikten sonra çırpmaya devam ederek sırayla unu, vanilyayı ve teker teker yumurtaları ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra fazla çırpmayın, kekiniz pişerken çatlamasın.
-Soğuyan taban üzerine bu karışımı dökün ve 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Fırını kapatın ve ılındıktan sonra kekinizi alıp kalıptan çıkarın, buzdolabına dinlenmeye kaldırın.
-Ganaj için kremayı küçük bir sos tenceresinde 1 taşım kaynatın ve kenara alıp içerisine küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı, tuzu ve kahveyi ilave edip iyice karıştırın.
-Oda ısısına gelen ganajı buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirdiğiniz kekin üzerine yayın ve kekinizi en az 7 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
-Cheesecake buzdolabında kek fanusu içinde 2-3 gün tazeliğini koruyacaktır, fanusunuz yoksa özellikle keki dilimledikten sonra dolapta kurumaması için pişirirken kullandığınız kelepçeli kalıbı ters çevirerek üstüne kapatın.

Yorumlar

  1. Bayağı bir emek.
    Yemeyip yanında yatmışsınızdır herhalde.
    Elllerinize sağlık. Resimlerde bir harika.

    Aç anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeğe değecek bir lezzet olunca sonuç keyifli oluyor; bu kadar emek verip çöpe attığım şeylerde olmadı değil.

      Sil
  2. nefıs gorunuyor bır turlu yapamadım gıttı neden bılmem üsenıyorum ama bu güzel goruntulere de artık dayanamıyorum ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; ben de çok özel zamanlarda yapmayı göze alabiliyorum...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Alt tabanında eti burçak kullanmamana bayıldımmmm.
    Ellerine sağlık.

    Yapsammı diyen kararsız anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. http://fillibulutlar.blogspot.com/2012/04/o-papatya-yuzumun.html

    YanıtlaSil
  6. Dell Laptop Teknik Servis şirketi olarak paylaşımlarınızı çok beğendik , başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  7. Sitenizde gezinirken çok güzel paylaşımlar gördük Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil
  8. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşımm geldiğimde bundan kesin kesin istiyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşımm geldiğimde bundan kesin kesin istiyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Pastane Açması ( Sıvı Yağlı )