29 Ocak 2013 Salı
Kereviz Salatası
Tariflerimin arasında yapmayı ve yemeyi en sevdiğim salatalardan olan kereviz salatasının olmaması hiç içime sinmiyordu. Sonunda bu basit ama 1-2 püf noktası olan tarifi eklemeye sıra geldi.
Kereviz alırken üzerindeki yeşil yaprakların solmamış olmasına ve kerevizin hacmine göre hafif olmamasına dikkat edin. Hafif kerevizlerin genelde içi boş çıkıyor, yani kerevizin büyük yada küçük olmasından ziyade dolu olması önemli.
Malzemeler:
1 orta boy kereviz
3 çorba kaşığı limon suyu yada yarım portakal suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
Hazırlanması:
-Kerevizi tercihen mutfak robotunda rendeleyin ve hemen tuz ve limon suyu ile karıştırın.
-5 dakika sonra(limonla yapıyorsanız daha fazla bekletmeyin tadını bozuyor) kerevizleri avucunuzda sıkarak bir saklama kabına alın ve üzerine cevizleri ilave edin.
-İsterseniz bu şekilde hava almayan bir kapta 1 gece bekletebilirsiniz.
-Eğer aceleniz varsa en az 2 saat böyle bekletmenizi öneririm, cevizleriniz taze ceviz gibi olacaktır.
-Servisten 20 dakika önce yoğurt mayonez ve ezilmiş sarımsağı ilave edin , eğer gerekirse yoğurt ve tuzunu arttırabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...