
Malzemeler:
-1 kg koyun kıyması(ben kuzu ve dana karışımıyla yapıyorum)
-200 gr ince kıyılmış soğan(2 orta boy)
-100 gr. pirinç(6,5 çorba kaşığı)
-1,5 demet maydanoz(1 demeti köfteye)
-taze çekilmiş karabiber, tuz
-300 gr domates(3 orta boy)
-500 ml et suyu 2 su bardağı( ben su kullandım)
-100 ml eritilmiş tereyağı(1/2 su bardağı)
-1/2 limonun suyu
Hazırlanması:
-Kıymanın içine soğanı, pirinci, 1 demet ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi katıp yoğurun.
-Doğranmamış maydanozların yarısını geniş bir tencereye döşeyin ve iri ceviz büyüklüğünde hazırladığınız köfteleri maydanozların üzerine dizin.(en fazla 2 sıra köfte dizmelisiniz.)
-Köftelerin üzerine incecik dilimlenmiş domatesleri (kış aylarında 3 kaşık konserve kullanıyorum) ve kalan maydanozları köftelerin arasına eğer tek sıra yapmışsanız üzerine yerleştirin.
-Sıcak suyu yada kaynamış etsuyunu köftelerin üzerine dökün ve tencereyi kısık ateşe oturtun.
-Üzerine eritilmiş tereyağını ve limon suyunu gezdirip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 sa. pişirin.(pişme sırasında suyu çok azalasa da sıcak su ekleyip pişme süresini 1 saate tamamlayın.)
-Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakın ve ilk kaynarlığını atınca köftelerinizi servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder