
Şeftali reçeli yapımıyla ilgili sıkı bir araştırmadan sonra farklı yapım teknikleri olduğunu gördüm ve kendi tarifimi oluşturmaya karar verdim. Bana sorarsanız oldukça aromatik ve lezzetli bir reçel oldu.
Malzemeler:
1800 gr sert şeftali
1800 gr toz şeker
1-2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yemek kaşığı gül suyu
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
-Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, çekirdekleriyle birlikte çelik bir tencereye alın.
-Üzerine portakal kabuğunu, gül suyunu, limon suyunu ilave edip üzerlerini toz şekerle kaplayın; bir gece buzdolabında bekletin.
-Suyunu salan şeftalileri ocağa alın içerisine tarçını koyun ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla ara ara karıştırın.
-Reçelin kaynarken oluşturduğu köpükleri almanıza gerek yok ancak tencerenin başından ayrılmayın taşabilir.
-Yaklaşık 30 dakika kaynatın(kıvamını kontrol edip süreyi uzatabilirsiniz) tarçını ve çekirdekleri çıkarın; reçelinizi sıcakken kavanozlara boşaltın.
En sevdiğim meyvelerin başında Şeftali gelir. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilçok severim şeftali reçelini bende tarif araştırıyordum.teşekkürler.
YanıtlaSil