
Oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı; tek sıkıntı parfeyi buzlukta 1 gece beklettikten sonra tüketebilmeniz. Ben bunun içinde bir formül buldum; hazırladığım karışımdan 2 küçük kup ayırıyorum ve 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolatalı sosla servis ediyorum. Donmamış haliyle de küçük, bol kremalı bir pastacık lezzetinde oluyor.
Ev yapımı çikolatalı sos için buraya bakabilirsiniz.
Malzemeler:
10 adet halley bisküvi
1 pk kaymak tadında krem şanti
1 pk sade krem şanti
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı soğuk süt
Çikolatalı sos(isteğe bağlı)
Hazırlanması:
-Halleyleri küp küp doğrayın.(doğramadan önce buzdolabında 1 saat kadar bekletirseniz daha kolay doğrarsınız)
-Krem şantileri, pudra şekerini ve sütü büyük bir karıştırma kabına alın ve sertleşene kadar mikserle çırpın.
-Çırptığınız şantilere ceviz ve halleyleri ilave edip büyük bir kaşıkla iyice karıştırın.
-İçerisine strech film serdiğiniz dikdörtgen bir kalıba karışımınızı iyice yayın ve kokmaması için üzerini de kaplayıp buzluğa kaldırın.
-En az 8 saat buzlukta beklettiğiniz parfeyi ince dilimler halinde çikolatalı sosla servis edebilirsiniz. (Bazende resimdeki gibi sadece tabağı sosla süslüyorum)
hiç denemedim parfeyi lakin anlatımınızdan yola cıkarak yapımının kolay olması beni yapmak için tetikledi..
YanıtlaSilYılbaşı için bir tatlı seceneği olabilir vede çok hoş olacagı kesin.Ellerınıze sağlık.
sevdalıtatlar;gerçekten oldukça kolay ve lezzetli,denedikten sonra eminim birçok kez yapacaksınız
YanıtlaSilKuru karısı , kuru üzüm ve cevizde eklenebilir mi
YanıtlaSil