2 Şubat 2009 Pazartesi

Çikolatalı Sos


Sizlerde benim gibi hazır ürünlerden hoşlanmayanlardansanız işinize yarayacak bir tarif. Epey bir araştırma sonucunda gerçekten kaliteli bir çikolatalı sos tarifi elde etmiş oldum. Bu kadar zengin malzemeli bir sos yerine daha basit bir tarif ararsanız bu tarifte işinize yarayabilir. Aslında profiterol tarifinde bu sosu yazmıştım ama çok kullanılan bir tarif olabileceği için ayrıca vermek istedim. Sosu buzdolabında en az 1 saat dinlendirmenizi öneriyorum; benim gibi gün ışığından yararlanmak için acele edip hemen kullanırsanız aşağıdaki gibi akışkan bir sosunuz olur. Ama buzdolabında dinlendirilen sosunuz kıvam olarak olması gereken yoğunluğa gelecektir.


Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
160 gr bitter çikolata
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
3/4 su bardağı toz şeker
1 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
1 fiske tuz

Hazırlanması:

-Süt, kakao ve nişastayı tencere alıp iyice karıştırın ve ocağa alın.
-Kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin.
-Kaynayan sosu ocaktan alın ve küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı , toz şekeri, tuzu ve tereyağını ilave edip iyice karıştırın.
-Karışım homojen bir görünüm alınca mikserle çırparak hızlıca yumurta sarısını da sosa yedirin.
-Sosu ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin ve sos kabınıza alıp üzerini streçleyin, buzdolabına kaldırın.(kavanoza da koyabilirsiniz.)
-Buzdolabında en az 1 saat dinlenen sosunuzu dolaptan alın ve üzerine dolapta soğutulmuş çiğ kremayı ilave edip karıştırın.Sosunuzu tekrar buzdolabına koyun.
-Dolapta 2-3 saat soğuyan sosu mikserle çırpıp koyulaştırın, dolaba alın.
-Tatlınızı servise sunacağınız zaman sosu kullanabilirsiniz, bu sos dolapta 2-3 gün kapalı olarak saklanabilir.

2 yorum:

  1. Baska nerelerde kullanilir? kekin üstüne? ne kadar sivilikta olur?

    YanıtlaSil
  2. hazır satılan çikolatalı sosların kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz.boza kıvamında oluyor

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...