31 Aralık 2009 Perşembe
Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı
Pirinç pilavı yaparken suda bekletmeyenlerdenim, bence o kadar yıkanıp nişastasından tamamen arındırılan pilavlar çok yavan oluyor. Benim yaptığım şekliyle pilav yapmak hem çok kolay hem de pratik.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pirincin markası; ben kullandığım baldo pirincin markasını hiç değiştirmem, siz de memnun kaldığınız markadan şaşmayın.
Bu aralar şehriyeli pilav yapacaksam yıldız şehriye kullanıyorum; özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor.
Malzemeler:
1 büyük su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı yıldız şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker yada 1 küp şeker
2 damla limon suyu
1,5 su bardağı+4 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanması:
-Pirinci süzgece alın ve kabaca yıkayıp süzülmesi için kenara alın.
-Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup şehriyeleri orta ateşte kavurun.
-Şehriyeleriniz karamel rengini alınca üzerine pirinçleri ilave edin ve 2-3 kez karıştırın.
-Üzerine suyun tamamını, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave edin.
-Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
-Pilav tamamen suyunu çekince tereyağınızı küçük bir soslukta köpürene kadar kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
-Pilavınızın demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın; servis anına kadar soğumaması için tencerenizi büyük bir sofra bezi ile bohça yapar gibi sarabilirsiniz.
Limon suyu pilavınızın daha beyaz olmasını, şeker tadının güzelleşmesini sağlar.
Sade pilav yapacaksaniz baldo pirinç için 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su yeterli gelecektir.
Şehriyeler için 1 kaşık şehriyeye 2 kaşık su ekstra ilave etmelisiniz.
Kullandığınız suyu önceden kaynatmayın, isterseniz su yerine tavuk yada et suyu kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
Görüntüsü çok hoş olmuş, ellerine sağlık,
YanıtlaSilsevgilerimle
özlem; teşekkür ederim, yıldız şehriyenin şıklığı sanırım...
YanıtlaSil