2 Eylül 2009 Çarşamba
Şeftali Reçeli
Şeftali reçeli yapımıyla ilgili sıkı bir araştırmadan sonra farklı yapım teknikleri olduğunu gördüm ve kendi tarifimi oluşturmaya karar verdim. Bana sorarsanız oldukça aromatik ve lezzetli bir reçel oldu.
Malzemeler:
1800 gr sert şeftali
1800 gr toz şeker
1-2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yemek kaşığı gül suyu
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
-Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, çekirdekleriyle birlikte çelik bir tencereye alın.
-Üzerine portakal kabuğunu, gül suyunu, limon suyunu ilave edip üzerlerini toz şekerle kaplayın; bir gece buzdolabında bekletin.
-Suyunu salan şeftalileri ocağa alın içerisine tarçını koyun ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla ara ara karıştırın.
-Reçelin kaynarken oluşturduğu köpükleri almanıza gerek yok ancak tencerenin başından ayrılmayın taşabilir.
-Yaklaşık 30 dakika kaynatın(kıvamını kontrol edip süreyi uzatabilirsiniz) tarçını ve çekirdekleri çıkarın; reçelinizi sıcakken kavanozlara boşaltın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
En sevdiğim meyvelerin başında Şeftali gelir. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilçok severim şeftali reçelini bende tarif araştırıyordum.teşekkürler.
YanıtlaSil