3 Eylül 2009 Perşembe
Yoğurt Tatlısı
Ramazan Ayı'nda sanırım en çok aranan yiyeceklerin başında tatlılar ve çorbalar geliyor; tabii sıcacık pideleri söylemeye gerek duymuyorum bile. Genelde hafif olması sebebiyle sütlü tatlılar yapmayı tercih etsemde bu ayda şerbetli tatlıları da yapmak gerekiyor.
Tarif Portakal Ağacı'ndan, sadece şerbet miktarını değiştirdim ve üzerine ince bir tabaka krem şanti sürdüm. Revaniye göre daha hafif olduğu belirtilse de benim revani tarifimin yağsız olmasından olsa gerek bence pek de fark yoktu.
Şerbet soğuk olarak kullanılacağı için tatlınızı fırınlamadan önce hazırlayıp soğutulmuş olarak kenarda bekletmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Kısacası şerbetli tatlıları sevenlerdenseniz, korkmadan deneyin.
Malzemeler:
3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
50 gr tereyağı(eritilip soğutulacak)
1 çay bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi, fıstık
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanması:
-Şerbet için su ve şekeri kaynatın, ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın.
-Tatlıyı hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın.
-Kalan malzemeleri ilave edip homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırın.
-Yağlanmış büyük boy borcamınıza biraz katı haldeki karışımı her tarafı eşit olacak şekilde boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından aldığınız sıcak tatlıyı dilimleyip üzerine soğuk şerbetin tamamını yavaş yavaş dökün.
-Soğuyan tatlınızın üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi sürün ve süslemesini tamamlayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
Ne kadar güzel yapmışsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAhhh arkadaşım nasıl da alıyoruz kiloları bir görsen :)
YanıtlaSilAma enfes görünüyor tatlın...
Dilimini aldım kaçtım..
Sevgiler