13 Kasım 2008 Perşembe

Pastane Poğaçası

Ekmek makinası çıktı yiğitlik bozuldu.Ne zaman hamurla ilgili biı tarif yapmaya kalksam hiç üşenmeden kolları sıvıyorum. Ne de olsa bir numaralı yardımcım mutfakta hazır bekliyor. Aslında biraz üşenmek fena olmazdı; ne kadar hamur o kadar kilo...
Hamur işlerinde margarin denildiğinde hemen aynı miktarda tereyağı kullanan ben bu tarif için ne zaman tereyağı kullansam sonuç hüsran oldu. Ama yine de bu lezzetli poğaçalar için arada bir margarin yemeyi göze alıyorum. Gerçekten de ismiyle müsemma bir poğaça mutlaka deneyin.
Afiyet olsun...

Pastane Poğaçası 2'ye bakmak için tıklayınız.

Malzemeler:

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk margarin
2 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz maya
aldığı kadar un
İçi için peynir ve maydanoz

Hazırlanması:
-Un ve maya dışındaki tüm hamur malzemesini(1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın) ekmek yoğurma makinasının tankına koyun ve üzerine unu, en son da mayayı ilave edin.Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz; un miktarını buna göre ayarlayın.
-Makinanın mayalı hamurlar seçeneği ayarlayın.
-Yaklaşık 1,5 saat sonra mayalı hamurunuz hazır olacaktır.Size kalan yumurta büyüklüğündeki hamurları alıp elinizde açmak ve içine maydanozlu peynir harcını koyup şekil vermek.
-Ben harcı koyduktan sonra ağzını büzüştürerek kapatıyorum ve bu kısmı altta kalacak şekilde tepsiye diziyorum.


-Şekil verdiğiniz poğaçaları 10 dk daha tepside mayalanmaya bırakın ve üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Not:Ekmek yapma makinanız yoksa instant maya kullanın.Önce sıvı malzemeyi- tuzu- şekeri- yumurtayı; sonra küp şeklindeki margarini ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.En son da unu ve mayayı ekleyip yoğurun ve hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.Sonraki aşamalar aynen devam ediyor zaten.

2 yorum:

  1. Merhabalar , siteniz hayirli olsun pogacalar harika gorunuyorlar,tereyagini oda isisindami yoksa eritip yine ilik olarakmi koyuyoruz.Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...