Pastane Poğaçası 2


Hafta sonunu poğaçasız geçiremeyenlerden biri olarak pek çok farklı tarifi denemişliğim var, bu yeni tarif de buradan. Aslında malzemeleri açısından çok besleyici bir poğaça değil (zaten malzemeleri görünce kesin pastanelerde böyle yapılıyordur diye düşünmüştüm) ama gerçekten çok lezzetli. Ben yaşmaya ve margarinle yapılanın tadını daha çok beğendim, ayrıca tarifteki gibi peynirli yapmak yerine sade yaptım.

Diğer pastane poğaçası tarifi için tıklayınız.

Malzemeler:

2+1/4 bardak un
1 yumurta
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker(ben 2-3 kaşık kullandım)
1/3 küp yaşmaya
150 gr yumuşak margarin
1/4 bardak soğuk su
Üzeri için;
1yumurta sarısı
1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanması:

-Poğaça için verilen malzemeleri ekmek makinanızın tankına koyun ve mayalı hamurlar menüsünü seçin.
-Hamur kulak memesi kıvamından biraz sert olmalı gerekirse un ilave edin ve hamurun tam karışması için gerekirse spatulayla müdahale edin.
-Mayalanan hamurunuzu tezgaha alın ve bir miktar unla toparlayıp 12 parçaya ayırın.
-Poğaça şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin ve ılık bir ortamda 15 dakika daha mayalanmalarını bekleyin.
-Üzerlerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

  1. Malesef poğcalar lezzetli ama pek sağlıklı değil hele hele pastanedekiler o yüzden hiç almam pastaneden ama evde yapılanada hayır dememömm :)
    Ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bana ugramış ve acımızı paylaşmısınız,teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Profiterol