12 Kasım 2008 Çarşamba

Sütlü Ekmek



Özellikle yemek yemek yerine ekmek yemeyi seven çocuklar için çok yararlı ve lezzetli bir ekmek,bu ölçülerle 1000 gr'lık bir ekmek elde edebilirsiniz.Bizim ailece favori ekmeğimiz bu, umarım deneme fırsatı bulursunuz.
Afiyet olsun...


Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yumuşak tereyağı
2 tatlı kaşığı toz maya
4-5 su bardağı un

Hazırlanması:

-Ekmek makinasının hamur haznesine sırasıyla süt, tereyağı, tuz ve şekeri ekleyin.
-Sıvı malzemenin üstüne elenmiş unu ve en üste de mayayı ekleyin.
-Makinanız ekmeği yoğuruken kontrol edin hamurun biraz sert olması top gibi toparlanması lazım.Bunu sağlamak için gerekirse azar azar un veya süt ilave edin.
-Makinanın fransız ekmeği menüsünü seçin.

10 yorum:

  1. Gülmira'cım harika görünüyor ,en kısa zamanda deneyip sonucu yazacağım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Umarım benim ikram etme şansım olur.Emin ol gerçekten bu ekmeği yiyen herkes ekmek yapma makinası almaya karar veriyor.

    YanıtlaSil
  3. bu leziz fotoğraf bile ekmek makinası almama sebep olabilir.bu arada fotoğrafçılık konusunda da kendini iice geliştirmeye başladın.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bence ekmek makinası artık bir mutfağın olmazsa olmazı mutlaka almalısın derim.

    YanıtlaSil
  5. ben bir şey sormak istiyorum.bu ekmeği denemek istiyorum ve ekmek makinamı yeni aldım,kullanım kılavuzundan da hiç bir şey anlamadım.makinanın içinden ortadaki çıkıntıya girecek meteal bir parça ve ucu kıvrımlı metal bir çubuk çıktı.şimdi ben ekmeği pişirirken o uzun çubuk da bir yere takılı olacak mı,nereye yoksa o çubuk başka amaçlarla mı kullanılıyor?beni bilgilendirir misiniz lütfen..

    YanıtlaSil
  6. özlem; ekmek makinasının içinde sadece karıştırma çubuğu olmalı sanırım o çıkıntıya denk gelen metal parça o; diğer çubuksa: bazen o karıştırma aparatı ekmek piştikten sonra içinde kalıyor. o aparatı çıkarmaya yarıyor. siz malzemeyi koyun ve düğmesine basın yeter sadece hamurun yoğrulurken top gibi olmasına dikkat edin.

    YanıtlaSil
  7. ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Özlem; umarım faydalı olmuşumdur, ekmeği denerseniz fikrinizi öğrenmek isterim.

    YanıtlaSil
  9. merhaba, tarifiniz için teşekkürler... benim merak ettiğim toz maya dediğiniz instant mayalar mı yoksa geleneksel hamur yoğurmada kullanılan (daha kalın olan) pakmayalar mı? teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pakmaya cinsi bir maya kullanabilirsiniz, kolay gelsin.

      Sil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...