Pratik ama lezzetli bir ana yemek; isterseniz tavuk yada dana etiyle de pişirebilirsiniz. Küçük köftelerle de güzel olabilir. Sadece kullanılacak et önceden pişirilmeli ve diğer malzemelerle harmanlanıp fırınlanmalı. Ben fırınlanmış halini fotoğraflamaya fırsat bulamadım.
Malzemeler:
-500 gr kuzu kuşbaşı
-1 çorba kaşığı sirke
-1 kırmızı biber
-2 orta boy soğan
-3 çorba kaşığı domates konservesi
-5-6 diş sarmısak
-5-6 tatlı kaşığı tereyağı
-Kekik, karabiber, isot, tuz
Hazırlanması:
-Kuzu kuşbaşıyı düdüklü tencerede sirke, 1 soğan ve 1 diş sarmısakla hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.(varsa defne yaprağı da ilave edin)
-Piştikten sonra etleri ayrı bir kaba alın.(suyunu süzüp isterseniz güveçte isterseniz çorbada değerlendirebilirsiniz)
- Etlerin üzerine doğranmış biberi-soğanı, domates konservesini, tuzu, ve baharatları paylaştırın.
-Karışımı güveç kaplarına bölüştürün, her güvece 1 diş sarmısak,1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
-Üzerlerini folyoyla kapatıp 180 derece fırında 30 dakika kadar fırınlayın.
Tarif için teşekkürler arkadşım enfes görünüyor..
YanıtlaSilEllerin dert görmesin..
Bu arada sayrem in anlamını sormuşsun, ah arkadaşım isim bulana kadar canım çıktı ama sonunda sayreme karar verdik, osmanlıcada bir dilim lokma demek..
Öpüyorum seni
Hayırlı günler
olsa da şöyle ekmekle bana bana yesem. süperrr olmuşşşş:)
YanıtlaSilsevde, mutfaktaki deli; teşekkür ederim.
YanıtlaSilsüpperrrrrrr
YanıtlaSil