Havaların ısınmasıyla evdeki kutu salep stoğunu eritmek amacıyla ortaya çıkan bir tarif, sunumunu hazırlama aşaması işin en keyifli kısmıydı.
Malzemeler:
1 paket içilmeye hazır salep
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı su
3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanması:
-Nişastayı yarım bardak suda eritin içine yumurta sarısını da ilave edip iyice karıştırın.
-Salebi ocağa alın ve ısınınca hazırladığınız nişastalı karışımı karıştırarak salebe ilave din.
-Karışımı sürekli karıştırın ve koyulaşmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ilave edip ocaktan alın.
-Bisküviyi tarçınla beraber robotta çekip un haline getirin, bu arada muhallebinizi ara ara karıştırarak kabuk tutmasına izin vermeden soğutun.
-Servis kaplarının altına bisküvilerden biraz paylaştırın ve üzerine muhallebiyi dökün.
-Ben aralara krem şanti ve çikolata ilave ettim ama siz benimki gibi yüksek servis kapları kullanacaksanız daha çok bisküvi katı oluşturun, bisküvili kısmı oldukça lezzetliydi; hatta üstüne bile dökün.
o nası bi nesafetli görüntü öylee:) yemede yanında yat:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Yaaa arkadşım bende resim görünmüyr :(
YanıtlaSilAma eminim enfes olmuştur ellerine sağlık...
o yazan arkadaş doğru yazmamış kupta salep nesafetli diğil nefasetli olcak,düzeltirim.
YanıtlaSil