20 Nisan 2009 Pazartesi
Bademli Makaron
Kaçıncı makaron denemem hatırlamıyorum ama şimdiye kadar sadece 4 defa başarılı olabildim. Sonunda sorunun fırın ısısında olduğunu keşfettim. Makaron yapıp hüsrana uğrayanların yumurta aklarını dikkatli bir şekilde çırpıp makaronları kuruttuktan sonra önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-11 dakika pişirmelerini öneririm.Bu arada bence fıstıklı makaron bademliye göre çok daha lezzetli oluyor ve arasına sürülecek krema için de Nutella'yı kullanabilirsiniz. Bu tarif temelde Peçeteden Notlar'a ait. Diğer makaron denemem için buraya bakabilirsiniz.
Bu tarifin fıstıkla yapılan daha etekli halini görmek için buraya bakabilirsiniz.(İşin sırrı yumurta aklarını iyi çırpmakta)
Süt alerjisi olan çocuklar için de besleyici ve lezzetli bir kurabiye tarifi,makaronların arasına nutella sürmeden tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
3 büyük yumurtanın akı
200 gr pudra şekeri
1 fiske tuz
50 gr(2,5 çorba kaşığı) toz şeker
110 gr badem(mümkünse kabuksuz)
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı Nutella
Hazırlanması:
-Pudra şekeri ve bademi mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
-Yumurta aklarını ve tuzu mikserle 1-2 dk çırpın.
-Toz şekeri yumurta aklarına yavaş yavaş ilave edin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
-Pudra şekeriyle robotta çektiğiniz bademlerden elde ettiğiniz badem ununuzu eleyin ve büyük bir kaşık yardımıyla yumurta aklarına dikkatlice karıştırın.
-Karışımın macun kıvamında homojen bir karışım olması gerekiyor, homojen bir görünüm alınca karıştırmayı kesin.
-2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve krema sıkma torbanıza 1 cm'lik uç takın.
-Karışımınızı kaşıkla sıkma tüpüne doldurun ve hamurunuzu aralıklı olarak tepsilerinize 2-3 cm çapında sıkın.
-Tepsileri mutfak tezgahınıza 2-3 kere hafifçe vurun.( hamurların fazla havası çıkacak ve oluşan tepecikler düzelecek)
-Makaronları fırınlamadan önce tepsileri mutfağın bir kenarında üzerlerinin kabuklanması için 1 saat bekletin.
-150 derece ısıttığınız fırında makaronları 10 dk pişirin.( tepsileri ayrı ayrı fırınlamanızı öneririm)
-Makaronları biraz soğuduktan sonra yavaşça tepsiden alın, kırılabilirler.
-Ilınan makaronları aralarına Nutella sürüp yapıştırın ve buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
Çok güzel görünüyor. Daha önce hiç yemedim, bir yerlerde satılanını bulursam deneyeceğim. :)
YanıtlaSilderya; yapısı acıbadem kurabiyesini andırıyor ama ben makaronu daha çok seviyorum acıbademden
YanıtlaSil