6 Şubat 2010 Cumartesi
Fıstıklı Makaron
Daha önce bademli makaron olarak verdiğim tarifin badem yerine antep fıstığıyla hazırlanmış hali; bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı iyi kalitede fıstık kullanmak olmalı. Bunun için tuzsuz iç fıstığı çekilmemiş haliyle alıp evde öğütmenizi öneririm; ayrıca aldığınız fıstıkların renginin de mutlaka canlı fıstık yeşili olmasına dikkat edin. Bu makaronları hazırladığım fıstıkları Antep'ten almıştım.
Önceki fıstıklı makaronlarımda istediğim gibi fıstıkları bulamamıştım aradaki renk farkına bakmak için tıklayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
arasına dondurma koyuncada çok hoş oluyor ellerine sAĞLIK
YanıtlaSilserpil; hiç denememiştim, belki de maraş dondurmasıyla denemeliyim.
YanıtlaSil