Makaron


Bu enfes kurabiyelerin tarifi Bizim Pastane'den; gerçekten anlatılanları adım adım uyguladım ve hiç sorun yaşamadan makaronlarıma kavuştum. Makaron acıbadem kurabiyesine benzeyen bir lezzete sahip ve biraz uğraştırıcı bir kurabiye. Ayrıca Bizim Pastane'nin yazarı Zinnur'un da söyledği gibi tüm uğraşınız sonunda elinizde fazla kurabiye olmuyor. Ama tarif gerçekten iyi, makaronları 1 tanesi bile tatlı krizinizi karşılamaya yetiyor ve oldukça lezzetli.
Aradaki kremanın makaron hamurundaki ana maddeye yakın olması gerekiyor; yani fıstıklı makarona fıstıklı krema gibi. Ama ben fıstıklı makaronu pişirmeden üzerlerine kakao serptim ve ara kremasını da çikolatalı yaptım. Bilmem bu makarona hakaret sayılır mı ama bence gayet hoş oldu.Malzeme ölçülerinde Zinnur(Bizim Pastane) ölçü kabı olarak cup kullanmış; cup ölçü olarak 240 ml. yani bizim kullandığımız klasik su bardağının 1+ 1/4'ü kadar. Bir sonraki denememde ölçüleri tam olarak su bardağına çevirmeye çalışıcam.

***Daha sonraki birkaç denememde makaronlarım çok kötü bir hal aldı başka kaynaklarda araştırdım ve sebebin fırın ısısı olabileceğini fark ettim; eğer sizde bu tarz sorunlarla karşılaştıysanız makaronlarınızı önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirmenizi öneririm.Bademli makaron tarifi için de buraya bakabilirsiniz.

Süt alerjisi olanlar kremasız olarak tüketebilirler.

Malzemeler:

1 1/4 cup pudra şekeri
113 g ayiklanmis tuzsuz antep fistigi ici
1/4 cup+2 yemek kasigi (oda sicakliginda) yumurta aki
Bir çimdik tuz
1/4 cup seker
1 tatlı kaşığı kakao(isteğe bağlı)

Krema için;
60 gr bitter çikolata
1/4 cup çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanması:

-Pudra şekeri ve fıstığı mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
-Yumurta aklarını ve tuzu mikserle 1-2 dk çırpın.
-Toz şekeri yumurta aklarına yavaş yavaş ilave edin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
-Fıstık ununuzu büyük bir kaşık yardımıyla yumurta aklarına dikkatlice karıştırın.
-Karışımın macun kıvamında homojen bir karışım olması gerekiyor, homojen bir görünüm alınca karıştırmayı kesin.
-2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve krema sıkma torbanıza 1 cm'lik uç takın.
-Karışımınızı kşıkla sıkma tüpüne doldurun ve hamurunuzu aralıklı olarak tepsilerinize 2-3 cm çapında sıkın.
-Tepsileri mutfak tezgahınıza 2-3 kere hafifçe vurun.( hamurların fazla havası çıkacak ve oluşan tepecikler düzelecek)


-Bu arada isterseniz üzerlerine kakao serpebilirsiniz.(hamurda hala sivri tepecikler varsa parmağınızı hafifçe nemlendirin ve tepeciklere bastırın)

-Makaronları fırınlamadan önce tepsileri mutfağın bir kenarında 1 saat bekletin.
-175 derece ısıttığınız fırında makaronları 10 dk pişirin.( tepsileri ayrı ayrı fırınlamanızı öneririm)
-Makaronları soğuduktan sonra tepsiden alın, kırılabilirler.
(Alttaki resimde makaronlar 10 dk pişti; en alttakinde ise 12 dk. pişti.Bence 10 dk pişenler daha iyi oldu.Zaten diğerlerinin etekleri hafif karardığı için görüntüsüde çok iyi olmadı)

-Krema malzemelerini kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın ve soğuması için kenara alın.
-Soğuyan kremadan 1 tane kurabiyeye sürün ve üzerine ikincisini kapatın.


Makaronlarınız hazır afiyet olsun. Genel tavsiye makaronların 1 gece buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesi yönünde; işin en sıkıcı kısmı da bu bence...

Yorumlar

  1. Gulmira, ellerine saglik. Cok guzel olmus. Kremayi kurabiye kismina uydurabilecegin gibi, yakisan farkli malzemeden de yapabilirsin; iki turlu de oluyor. Hatta kimi zaman iki farkli krema birden koyduklarini da goruyorum kimi yerde.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Gulmira, ellerine saglik. Cok guzel olmus. Kremayi kurabiye kismina uydurabilecegin gibi, yakisan farkli malzemeden de yapabilirsin; iki turlu de oluyor. Hatta kimi zaman iki farkli krema birden koyduklarini da goruyorum kimi yerde.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Profiterol

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Güveçte Yoğurt