26 Şubat 2009 Perşembe

Bademli Kup

Sütlü tatlıları çikolatalı/kakaolu değilse pek sevmem ama bu kup küçük bir pastacık tadındaydı, bu ölçülerle yapılan bademli muhallebi kaşıkta sabit kalacak yoğunlukta, daha sıvı bir kıvam seviyorsanız nişastayı bir miktar azaltabilirsiniz. Meyvalarla yada altına kek yada bisküvi ufalanmış kuplarda servis edebilirsiniz. İsterseniz içine damla sakızı da ilave edebilirsiniz. Alternatifi fazla bir tarif...

Malzemeler:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
7 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı labne peynir
1 pk vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç tuzsuz badem

Hazırlanması:

-Bademleri ve vanilyayı mutfak robotunuza alın ve un haline gelinceye kadar robotunuz çalıştırın.
-Sütü tencerenize alın ve kaynatın, ocağı kısın.
-Suyu, yumurta sarısını, nişastayı ve pirinç ununu bir kavanoza koyup kapağını kapatın ve elinizde iyice çalkalayın.
-Hazırladığınız nişastalı karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ve sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
-Koyulaşmaya başlayan süte toz şekeri ve tereyağını ilave edin; 1-2 dk sonra ocaktan alın.
-Muhallebinize labne peynirini ve bademleri ilave edip mikserle 2-3 dk hızlı devirde çırpın.
-Porsiyonluk kaplara paylaştırdığınız muhallebiniz soğuduktan sonra krem şanti ve kremada eritilmiş çikolatayla süsleyin ve buzdolabında dinlendirip servis edin.

4 yorum:

  1. Şahane bir görünüm. gerçekten çok canım istedi şimdi.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. mutfaktaki deli;gerçekten lezzetli ve besleyici,denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. bunu deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. beyza; umarım sonucu paylaşırsın,kolay gelsin

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...