10 Şubat 2009 Salı
Bademli Yıldızlar
Tarçınlı, karanfilli ve bademli nefis bir kurabiye, ben çikolata ile kaplanmış halini çok seviyorum. İsterseniz sıcakken arasına marmelat sürüp 2 taneyi birbirine yapıştırabilirsinizde. Kalıpla kesilen kurabiyeleri yapmak biraz dikkat isteyen bir konu, bununla ilgili işime yarayan püf noktaları -elimdeki kitaptan yararlanıp- blogumda farklı bir başlıkla paylaşmak istiyorum. Bu yüzden burda çok fazla detaya girmek istemiyorum. Sadece hamuru buzdolabında dinlendirmeyi ve şekil verme aşamasını mümkün olduğunca pratik bir şekilde geçmenizi tavsiye edebilirim. Ayrıca çalıştığınız mekanın da çok fazla sıcak olmamasında fayda var, hamur tereyağı ağırlıklı olduğu için eriyebilir ve işiniz epey zorlaşır. Tarif "Mutfak Rehberi'nde" mükemmel kurabiyeler başlığıyla yayınlanan kurabiyelerden sadece birisi...
Bu arada kabartma tozunu bu sefer fazla kaçırdım kurabiyelerim biraz kalın oldu; siz yarım paketten fazla kullanmayın. Tarifimi "Yaman Etkinlikler-5 çayına lokmalık mini tatlar-" için Leziz Sofralar bloguna gönderiyorum.
Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin(oda ısısında tereyağı kullandım)
1 adet yumurta
50 gr toz şeker (4 çorba kaşığı kullandım)
40 gr fındık-çekilmiş (badem kullandım)
200 gr un (1+1/3 su bardağı)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket)
1 tutam karanfil (2 karanfili havanda dövün)
1 tutam tarçın
Açmak için un
2 kaşık pudra şekeri -üzeri için
Hazırlanması:
-Yağ, yumurta, un, şeker, badem, kabartma tozu ve baharatları mikserin hamur yoğurma ucu ile hızlıca yoğurun.
-Hamurunuzu buzdolabında 30 dk dinlendirin.
-Fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin ve tepsinize yağlı kağıt serin.
-Unlanmış tezgahta hamuru 3 mm incelikte hızlıca açın.Hamur sert olduğu için açarken zorlanabilirsiniz, merdaneyle bastırarak açın.)
-İstediğiniz bir kalıpla hamuru kesin ve kurabiyeleri tepsinize dizip bekletmeden 10-15 dk fırınlayın.
-Fırından aldığınız pembeleşmiş kurabiyelerinize sıcakken pudra şekeri dökün ve kurabiyeleriniz tamamen soğumadan tepsiden almayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Merhablar arkadaşım görüntü enfes, tadından tarçın varsa hiç şüphe etmiyorum lezzetinden, mutlaka deneyeceğiim arkadaşım...
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
Merhablar arkadaşım görüntü enfes, tadından tarçın varsa hiç şüphe etmiyorum lezzetinden, mutlaka deneyeceğiim arkadaşım...
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
sevde; teşekkür ederim umarım memnun kalırsın
YanıtlaSilİkindi kahvesinin yanına ne güzel yenirdi bunlar tabi diyette olmadan:)
YanıtlaSilÇok şık ve leziz görünüyor her zamanki gibi:) Ellerine sağlık.
Kruvasaları tereyağla yapabilirsin. Ama yapım aşamasında eksik yazdığım bir kısım var,sonradan farkettim. Hamurun dolabta dinlendirilmesi ve iki kere açılması lazım. Ablama sorup düzeltcem kısa zamanda..
Merhabalar, bademli yildizlar nefis görünüyor ellerinize saglik, selamlar...
YanıtlaSilpapatya;
YanıtlaSilteşekkür ederim, kruvasanları takip ediyorum
annemim kızıyım; beğendiğinize sevindim
YanıtlaSil