14 Şubat 2009 Cumartesi
Limonata
Soğuk içeceklerden hoşlanıyorsanız eminim limonata sizin de sevdiğiniz içecekler arasındadır. Benim en güzel anılarım arasındadır Kadıköy Beyaz Fırında ne yiyeceğime karar veremeyip ne içeceğimden emin olduğum lise yıllarım. Beyaz fırının soğuk sandviçleri, ekleri, zeytinli yada patatesli açmaları... liste böyle uzayıp gidiyor aslında; ama ne içileceği bellidir ille de buz gibi limonata. Ne zaman yolum düşerse düşsün mutlaka hatıraları tazelerim. Elbette herşey gibi bu alışkanlık da eski günlerde daha keyifli gibiydi.
Aslında tarifi Cafe Fernando'da bulunan naneli limonata tarifinden yola çıkarak hazırladım; tabii 1-2 değişiklikle. Naneli halini beğendiğimi söyleyemem (belki nane miktarı azaltılabilir); ama limon kabuklarını toz şekerle birlikte robotta çekince limonun enfes aroması daha baskınlaşıyor ve nanenin vereceği ferahlığı almış oluyorsunuz.
Malzemeler:
3 iri limon
4 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
bol buz
Hazırlanması:
-Limon kabuklarını iyice yıkayıp temizleyin ve elma soyar gibi soyun.
-Kabukları 1 su bardağı toz şekerle rondoda iyice çekin ve çelik bir tencere alın.
-2 su bardağı suyla rondonun haznesini çalkalayın ve suyu kabukları koyduğunuz tencereye ilave edin.
-Karışımı 5-10 dk kaynatın ve kapağı kapalı olarak soğuması için 30 dk bekletin.
-Hazırladığınız şurubu süzün ve iyice soğuduktan sonra üzerine kabuklarını soyduğunuz limonların suyunu, 2 su bardağı suyu ve kalan şekeri ilave edip karıştırın ve bol buzla servis edin.
*Limonatayı hemen servis etmeyecekseniz hazırladığınız şurubu 2 güne kadar dolapta saklayabilirsiniz. Bu durumda diğer ilaveleri servisten önce yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Limonataya ben de bayılırım ama kışın değil :) yazın sıcak havalarda çok hoş bir ferahlık verir. Hatta dün de annnemle konuşmuştuk kola, fanta da neymiş bizim ne güzel ev yapım limonatalımız, şerbetlerimiz falan varken diye. İyi limonata lafının üstüne gelirmiş :) Ben yanında kuru pastayla çok severim.
YanıtlaSilBuket; aslında limonata yaz içeceğidir ama ben kışın da içmeyi çok severim. Özelliklede taze limonlarla başka güzel oluyor.
YanıtlaSilBu bir duyurudur :eger daha önce yolladıysam kusura bakma arkadaşım ne kadar cok duyurulursa o kadar cok katılım olacaktır şimdiden bu duyurumu yayınladıgın için tşk ederim
YanıtlaSilMERHABALAR CANIM ;ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 4 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 7 MART 2009 SAAT 14:30 DA İ ÜSKÜDARDA YÖRE ALIŞVERİŞ MERKEZİ (ADRES:Ahmediye Meydanı (Katlı Otopark Yanı) Üsküdar / İstanbul )‘DA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
Yazların dolabtan eksik olmayan içeçiği. Ama bende kışında gerekli,bol c vitamini:)
YanıtlaSilEllerini sağlık..
Papatya Prenses; aynı fikirdeyim.Zaten biz güneydoğuda olduğumuz için ve henüz doğalgazla tanışmadığımız için evlerimiz sıcak ve bu mevsimde de içmekten keyif alıyoruz.
YanıtlaSil