16 Şubat 2009 Pazartesi
Vanilyalı Poğaça
Biraz tuzlu kurabiye tadında biraz da vanilya kokulu bu poğaçaların tarifini "Semra'nın Mutfağı"ndan aldım. Sadece iç malzemesini değiştirdim ve büyük çay bardağı ölçüsü kullandım. Bir tutamda karbonat ilave ettim(içinin yumuşak olmasını sağlıyor, tamamen gevrek seviyorsanız kullanmayın) ve tabiiki margarin yerine tereyağı kullandım. Bence grubunun iyilerinden olabilecek bu gevrek poğaçaları denemekten korkmayın. Kendi değişikliklerimle tarifi veriyorum.Poğaçalar ılıkken tadı daha güzel, afiyet olsun...
Malzemeler:
1 çay bardağı mısırözü yağı
1 çay bardağı katı yoğurt
1 çay bardağı tereyağı
1 büyük yumurta(sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 fiske karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tuz
Un,susam
İçi için doğranmış örgü peyniri yada hellim
Hazırlanması:
-Fırınınızın ısısını 190 dereceye getirin ve tepsinize yağlı kağıt serin.
-Yoğurt, sıvıyağ, yumuşak tereyağını, yumurta akını, tuzu, vanilyayı, kabartma tozunu ve karbonatı yavaş hareketlerle birbirine yedirin ve bu karışıma azar azar elenmiş un ilave edin.
-Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra un ilavesini bırakın ve hamurunuzu birkaç dakika daha yoğurun.
-Vaktiniz varsa hamurunuzu yarım saat kadar dinlendirin.(bu durumda fırını ısıtma işine hamurunuz dinlendikten sonra başlamalısınız)
-Küçük yumurta büyüklüğünde kopardığınız hamurlara bir parça peynir koyun ve poğaça şekli verin.(ağızlarını iyice kapatmalısınız)
-Tepsiye dizdiğiniz poğaçalara yumurta sarısı sürüp susam ekleyin ve kızarıncaya kadar fırınlayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Bu tarifle yapılan poğaçalar harika oluyor, ellerine sağlık, hoşçakal...
YanıtlaSilakçahan;teşekkür ederim, sanırım gerçekten uygun bir tarif
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen bu poğaçayı çok severek yapıyorum her yaptığımda da tadına bakanlardan çok güzel yorumlar alıyorum.
Sizinde ellerinize sağlık.
Beğenmenize sevindim.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Arkadaşım bu ne güzel tarif böyle ilk defa duydum...
YanıtlaSilPaylaştığın için çok teşekkrü ederim enfes görünüyor...
Ellerine sağlık...
Kucak dolsu sevgiler
semra altay; gerçekten severek denediğim bir tarif oldu. paylaşımınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilsevde; eminim mutfağa meraklı herkesin denemek isteyeceği bir tarif.teşekkür ederim..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com
yemekgezegeni size ne fayda sağlar?
- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com