6 Aralık 2011 Salı

Selanik Çöreği(Baharatlı Biscotti)



Tarif 97 yılına ait "Mutfak Rehberi" dergisine ait; orjinal adı "Selanik Çöreği" ama internette ve diğer kaynaklarda rastladığım İtalyanların meşhur biscottilerinden tarz ve doku olarak farkı yok. Yapımı da pek çok kaynaktaki tarife göre daha kolay ve az uğraştırıcı. Siz peksimet bisküvi de diyebilirsiniz. En önemli özelliği iki kere fırınlandığı için oldukça gevrek peksimet havasında bir çeşit bisküvi olması.Süte, kahveye yada çaya bisküvi batırmayı seviyorsanız istediğiniz baharatlarla yada 1 avuç fındık/badem ile tatlandırabileceğiniz bu tarifi denemekten keyif alacaksınız. Mutfak cesaret ister sözünden ilham alıp 2 kere fırınlanması ve dilimlenmesi kısmı gözümü korkuttuğu için denemediğim bu tarifi son 1 ayda 2 defa yaptım, daha ne demeli bilemiyorum.


Malzemeler:

250 gram un(1+2/3 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
25 gr tereyağı
2 adet yumurta
2 paket vanilya
1 fiske tuz,
tarçın,zencefil,toz karanfil,muskat(isteğe bağlı, istenen miktarda)

Hazırlanması:

-Bütün malzemeyi mikserinizin hamur yoğurma ucuyla yoğurup(yada elinizle hızlıca yoğurun)hamur yapın.Folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
-Hamuru 4 parçaya bölün, her parçayı yaklaşık 25 santim uzunluğunda ince rulolar haline getirip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
-200 derece sıcaklıkta fırının alttan 2. rafında 15 dakika pişirin ve tamamen soğuması için kenara alın.
-Soğuyan ruloları verev olarak yaklaşık 1 santim kalınlığında dilimleyin, dilimleri tepsiye dizip tekrar 8-10 dakika pişirin.

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, tam çay yanında yenilecek atıştırmalık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hobibox ben teşekkür ederim,sitenizi ziyaret ettim gerçekten çok ilginç; detaylı inceleme için tekrar uğramalıyım

    YanıtlaSil
  3. ben bunu denemezmiyim. Karatay a da bir selam çakmazmıyım.

    Ellerinize sağlık.
    Iltifatlar için teşekkürler.
    Neşeli anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...