5 Ocak 2017 Perşembe

Starbucks Kurabiyesi



Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıstık/ceviz yerine sadece ceviz kullanılıyor. Biz böylesini daha çok sevdik, tercih size kalmış.



Malzemeler;

150 gr tereyağı(oda ısısında)
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu (rendelenmiş)
1 kahve fincanı damla çikolata
1/2 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
1/2 su bardağı kavrulmamış iç antep fıstığı (bütün)
3 su bardağı un (yaklaşık)

Hazırlanması;

-Yumurta sarıları ve tereyağını iyice çırpın.
-Un, fıstık ve ceviz  hariç kalan malzemeyi karışıma ilave edip hızlıca yoğurun.
-En son kalan malzemeyi ilave edin.
-Hamurunuzu toparlayıp 5cm çapında uzun bir rulo haline getirin ve streç filmle sarın.
-Hamuru dolapta yaklaşık 30 dk dinlendirin.
-Fırını 180 derecede ısıtın ve yarım cm kalınlığında dilimlediğiniz kurabiyeleri yaklaşık 13 dk pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder