Kayıtlar

Mart, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Laz Böreği (Muhallebili Baklava)

Resim
Tarif "Dünya Fındık Lezzetleri" kitabına ait, görüntüsünden de anlaşılacağı gibi oldukça lezzetli bir tatlı. Tek kusuru çabuk yumuşaması, ben kalabalık misafirim olduğunda yapıyorum. Tatlının muhallebili olması, şerbetlenmesi ve hazır baklava yufkasıyla yapılması yumuşamasını hızlandırıyor. Muhallebisini ve şerbetini bir gece önceden yapıp ertesi gün öğlene doğru tatlıyı yapmaya başlarsanız akşama tam yenilecek kıvamda olacaktır.
Yukarıdaki fotoğraf tatlının şerbetlenmemiş hali, misafirlerime hazırladığım için sadece bunu çekmeye fırsat bulabildim.

Malzemeler:

14 adet hazır baklava yufkası
1,5 su bardağı erimiş tereyağı

Muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı kavrulmuş kalın kıyılmış fındık(ben bazen kullanmıyorum)
4 yumurtanın sarısı
2 paket vanilya( tarifte yok ben kullanıyorum)

Şurup için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanması:

-3 bardak su ve 3 bardak şeker…