28 Nisan 2010 Çarşamba
Kısır (Bol Salçalı, Domatessiz)
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bol ekşili ve salçalı kısır sevenlerin hoşuna gidecek kıvamda.
Tarifi arkadaşım, eski komşum Fatma Hanım'dan öğrendim ve favori tarifim oldu, diğer tarifi daha hafif tadları tercih ettiğim dönemlerde yapıyorum.
Malzemeler:
350 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı kaşığı tuz(salçanız tuzluysa tuzu dikkatli ayarlayın)
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan (mor fesleğen)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
2 orta boy salatalık
1 küçük boy göbek salata
Hazırlanması:
-Ayıklanmış bulguru, genişçe bir tepside sıcak su ile karıştırdıktan sonra üzerini bir kapakla kapatın.
-Bulgurlar şişip yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk bekletin.
-Sıvıyağı geniş bir tavada orta ateşte kızdırın ve rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
-Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edip fokurdayana kadar pişirin.
-Şişen bulgura salçaları, tuzu ve limonu ilave edip yoğurun.
-Sonra da zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyip yoğurmaya devam edin.
-Maydanoz, nane ve taze soğanı ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
-Salatalıkların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
-Tüm malzemeyi bulgura ilave edip dikkatlice karıştırın.
-Bu aşamadan sonra isterseniz kısırınıza birazda ince doğranmış göbek marul da ilave edebilirsiniz.
-Kısırı, göbek salata veya marul göbeği yapraklarıyla birlikte yada yaprakların içine koyarak servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilneslihan; teşekkür ederim.
YanıtlaSil2 kere yaptım, kıvamı, kuruluk oranı tam istediğim gibi. çok teşekkürler..
YanıtlaSilDamak tadımızın ortak olmasına ve tarifin istediğiniz sonucu vermesine çok sevindim. Afiyet olsun...
Sil