Kayıtlar

Ağustos, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Krem Şokola (kremalı ve çikolatalı)

Resim
Sütlü tatlıları seviyorsanız, çikolatalı olanları sevmeseniz bile bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyorum. Bu tarifi isimlendirme konsunda biraz tereddüt yaşadım; krem şokola, puding yada muhallebi de diyebilirsiniz.Hatta servis kaselerinin altına birer dilim kek koyarsanız supangle; tarifi hazırlarken kaşık ölçüleri sizi yanıltabilir nişastayı ve pirinç ununu kaşıkla ölçmek riskli bir durum.Bilenler bilir nişastadan yüksek bir dağ yapmak mümkün olabilir kaşıkla ölçülünce. Kaşığınızda küçük tepecikler oluşması ideal kıvam için yeterli. Aslında yapımı oldukça kolay; işin püf noktası blendırla çırpma işlemi, eğer krema kullanmak istemiyorsanız 3 çorba kaşığı tereyağı + yarım su bardağı süt de işinizi görecektir. Ancak tereyağını karışım kaynamaya başlayınca tencereye ilave etmeniz gerekir.



Malzemeler:

1 litre süt
3 çorba kaşığı( yaklaşık 45-50 gr) kakao
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 pk(80 gr) bitter çikolata
1 kutu(200 g…