25 Ocak 2012 Çarşamba

Susamlı Kurabiye



Bu kurabiye tarifini Sahrap Soysal'la ilgili bir yazıda görmüştüm, tarifin ana kaynağı "Hünerli Bayanlar" bloguna ait. Çoğu susamlı kurabiyede susam kurabiyenin üzerine serpilir, fakat bu tarifte susamı kurabiye hamuruna katıyorsunuz. Ben sitede çay bardağı ile verilen ölçüleri su bardağına çevirdim. Değişik bir kurabiye tarifi arıyorsanız bu bisküvi kıvamındaki kurabiyeleri deneyin.




Malzemeler:

Yarım su bardağı susam
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanması:

-Susamları teflon bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun ve soğuması için kenara alın.
-Oda sıcaklığındaki margarini ve toz şekeri derin bir kasede mikserle çırpın.
-Un hariç kalan malzemelerin tümünü margarinin üzerine ilave edin ve hafifçe yoğurun.
-Unu da yavaş yavaş karışımınıza ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
-Hazırladığınız karışım size yumuşak gelebilir, buzdolabında yarım saat dinlendirdiğinizde daha kolay şekil alacaktır.
-Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın, tepsiye aralıklı olarak dizin.
-Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika rengi hafifçe dönene kadar pişirin.

2 yorum:

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...