Fırında Kabak Tatlısı (Tahin Soslu)


Kabak tatlısı en sevdiğim tatlılar listesine giremez, özellikle yerken hissedilen kokusunu hiç sevmem. Ama benim bu fikrim kabak tatlısının ne kadar faydalı olduğunu ve akşam yemeğine davet edilmiş misafirler için yemek sonrası ikram edilecek kurtarıcı, hafif ve kolay( tabii ki kabakları temizletecek birisini bulursanız) bir tatlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Fırında kabak tatlısı "Eskimeyen Tatlar" kitabından denediğim tarifin tarafımdan biraz değiştirilmiş hali. Tatlıyı fırında pişirmeyi tercih ettim, böylece o pek hoşuma gitmeyen koku ortadan kalkmış oldu. Ayrıca içerisine 2-3 karanfil tanesi de ilave ettim. Dediğim gibi tarif kolay, sadece pişirme süresini ayarlarken dikkat etmek gerekiyor, ben kabakları yumurta büyüklüğünde doğradım ve sanırım kolay pişen bir kabak cinsiydi. Yaklaşık 40 dakika pişmesi yetti.

Malzemeler:

2 kg temizlenmiş dilimlenmiş balkabağı
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane karanfil

Üzeri İçin
1 su bardağı tahin
Ceviz(rondoda iyice çekilmiş)

Hazırlanması:

-Balkabaklarını büyük boy bir fırın kabına dizin, içerisine karanfilleri atın; fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
-Kabakları koyduğunuz fırın kabına önce suyu, sonra da şekerin tümünü serperek dökün.
-Fırın kabınızın ağzını folyoyla sıkıca kapatın ve bu şekilde 30 dakika pişirin.
-Daha sonra folyoyu çıkarın ve kabaklar yeterice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
-Fırından aldığınız tatlının içinden karanfilleri alın.
-Mümkünse dolapta bir gece beklettikten sonra servis edin.
-Servis etmeden önce damak tadınıza göre isterseniz üzerine tahin ve ceviz dökerek ikram edin.

Eğer folyoyu aldığınızda kabaklar size çok sert gelirse bir kaşık yardımıyla alt üst edin ve son pişirmeyi bu şekilde yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek