Gül Reçeli


Biraz zahmetli ama "gül reçeli sevenler" için zahmetine değecek bir lezzet. Tarif benim için şaşmaz kaynaklardan "Mutfak Rehberi" dergilerime ait. Elime iyi kalitede reçellik kokulu güller geçince hemen tarif aramaya başladım; aslında gül reçelinin yapımı en uğraştırıcı reçellerden olduğunu öğrendim.
Sonuç olarak bence emeğime değdi; fazla açıklama yapmaya gerek yok sanırım, resimler herşeyi anlatıyor...



Malzemeler:

100 gr kokulu gül yaprağı
1,5 kg toz şeker
1 kahve fincanı taze sıkılmış limon suyu

Hazırlanması:

-Gül yapraklarını toplu halde dağılmadan çıkarıp beyaz sivri uçlarını bir makasla kesin ve yaprakları bol suyla yıkayıp süzün ( ben aroması gitmesin diye önce yaprakları yıkayıp sonra uçlarını tek tek elimle kopardım).
-Süzülen yaprakları bir tencereye koyup limon suyuyla iyice ovarak yumuşatın.
-Daha sonra toz şekeri katın ve yaprakları şekerde ovduktan sonra üstü kapalı olarak serin bir yerde 2 gün bekletin.


-Daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın ve 40 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpüğü alıp ateşten indirin ve soğumasını beklemeden kavanozlara doldurun.



*** Ben gül yapraklarının yoğunluğunu sevdiğim için bu ölçülere göre 150 gr yaprak kullanarak yaptım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Profiterol