Ana içeriğe atla

Çikolatalı Muslu Pasta


Çikolata, fıstık ve portakal; gerçekten birbirini tamamlayan lezzetler. Bu üç lezzeti de adım adım hissedeceğiniz hafif ve pratik bir pasta. Pandispanya için buradaki tarifimi kullandım; sadece içerisine 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi ilave ettim. Kolaylık olsun diye pandispanyayı 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz. Pasta tamamlandıktan sonra servis edilmeden önce en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmeli.



Malzemeler:

1 adet pandispanya(24 cm'lik)
1/2 su bardağı çikolata kaplı fıstık
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket çiğ krema
80 gr bitter çikolata
60 gr sütlü çikolata
1 yumurta sarısı
Süslemek için çekilmiş fıstık ve çilek

Hazırlanması:

-Pandispanyanızı enine ikiye bölün; 1/2 su bardağı süte toz şekeri ilave edip karıştırın.
-1 su bardağı soğuk sütü toz kremşanti ile iyice çırpın, dolaba kaldırın.
-Kremayı sos tencerenize alın ve yüksek ateşte kaynama noktasına gelmesini sağlayın.
-Kremayı ocaktan alın; sütlü ve bitter çikolatanızı parçalayarak kremaya ilave edin ve karıştırarak homojen bir görünüm almasını sağlayın.
-İçerisine yumurta sarısını da ilave edip mikserle hızlıca karıştırın.
-Hazırladığınız krema tamamen soğuyunca(buzdolabı ısısına düşmeli) mikserle hızlıca çırparak yoğunlaşmasını sağlayın.
-Pandispanyanızın alttaki parçasını hazırladığınız sütün yarısıyla ıslatın ve üzerine çikolatalı fıstıklarla karıştırdığınız krem şantiyi sürün.
-İkinci pandispanyayı da kalan sütle ıslatın ve krem şantinin üzerine kapatın.
-Krema ile hazırladığınız musu en üste sürün; fıstık ve çilekle süsleyin.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. nefis olmuş tarifi bekliyorum.ellerine sağlık.
    güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güveçte Yoğurt

Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, tarhanasını... yapan maharetli pek çok hanıma rastlamak mümkün. Güveçte yoğurt mayalamak da benden bir hatırlatma/tavsiye olsun istedim.
Yöntem klasik yoğurt mayalamakla aynı ancak unutmamanız gereken nokta güveç kabının ısısını klasik kaplara göre daha uzun süre muhafaza etmesi; bu nedenle güveçte yoğurt mayalayacaksanız üzerini biraz erken açmanızı tavsiye ederim. (uzun süre sıcak kalınca yoğurt ekşiyor)Oda ısısına gelene kadar yerinden kıpırdatmayın ve mayalandıktan sonra 1 gün yoğurdunuzu tüketmeyin(yoğurda kaşık değdirmeyin) , böylece kıvamı tam olarak tutacaktır. Ben bu iş için sırlı ve kapaklı bir güveç kullanıyorum, yaklaşık 2 litre süt için 2 tatlı kaşığı yoğurtla mayalamak yetiyor.Ancak dolaba koyarken kapağının çok iyi oturmadığını göz önüne alarak üstünü folyoyla kapatabilirsiniz(dolaptaki kötü kokuların yoğurda sinmemesi için).



Ben sıcak …

Pastane Açması ( Sıvı Yağlı )

Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına da margarin yada tereyağı sürenleri görüyorum ama tarifimizde bu kadar yağa gerek kalmıyor; sanırım bu light açma. Ama merak etmeyin lezzeti light değil. Şekil verme aşamasını fotoğraflarla gösterdim. İsterseniz hamurunuza mahlep ilave edebilirsiniz, tarifteki şeker miktarı size fazla gelebilir ama sakın elinizi korkak alıştırmayın. Çok sık yaptığım bir çeşit olduğu için miktarlarda yanlışlık olmadığından emin olabilirsiniz.
Maya ile yapılan tüm hamur işlerimizde hamurumuzu ele yapışmayacak yumuşaklıkta yapmalıyız.Mutlaka şekil verip tepsiye dizdikten sonra fırınımızı 40-50 dereceye getirip 10 dakika mayalanmasını beklemeli ve daha sonra tepsiyi fırından alıp fırınımızı gereken sıcaklığa getirip tepsimizi sıcak fırına sürmeliyiz.

Hamurunuzu elde yoğuracaksanız yaş maya yerine 1 paket instant maya kullanın ve hamuru yaklaşık 15 dakika yoğurun. Kalan…

Kısır (Bol Salçalı, Domatessiz)

Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bol ekşili ve salçalı kısır sevenlerin hoşuna gidecek kıvamda.
Tarifi arkadaşım, eski komşum Fatma Hanım'dan öğrendim ve  favori tarifim oldu, diğer tarifi daha hafif tadları tercih ettiğim dönemlerde yapıyorum.

Malzemeler:

350 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı kaşığı tuz(salçanız tuzluysa tuzu dikkatli ayarlayın)
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan (mor fesleğen)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
2 orta boy salatalık
1 küçük boy göbek salata

Hazırlanması:

-Ayıklanmış bulguru, genişçe bir tepside sıcak su ile karıştırdıktan sonra üzerini bir kapakla kapatın.
-Bulgurlar şişip…