
Malzemeler:
1 yumurta
125 gr tereyağı yada margarin(eritilip soğutulacak)
40 gram bitter yada sütlü çikolata(1/4 su bardağı damla çikolata da olur)
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Hazırlanması:
-Tereyağını, şekeri ve yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserle krema görünümü alana kadar çırpın.
-Çikolata dışındaki diğer malzemeleri de ilave edin ve elinizle yavaş yavaş yoğurun.
-Son olarak çikolatayı ilave edin ve hafifçe yoğurun.
-Fırınınızı 190 dereceye getirin.
-Hamurdan birer tatlı kaşığı alın ve ikinci bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin(dağınık görünümdeki kurabiyeler pişince şekillenecektir).
-Kurabiyelerinizi ısıtılmış fırında 10- 15 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
-Kapalı bir kutuda 10 güne kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder