Kış mevsiminin en güzel nimetlerinden kestaneyle ilgili daha önce de bir yzı yazmıştım. Şimdi bir sokak satıcısından duyduğum püf noktasını paylaşmak istedim. Evde dışarıda satılan kestane kebabının lezzetini yakalamak istiyorsanız; kestanalarinizi güzelce yıkadıktan sonra en az 4 saat suda bekletmelisiniz. Daha sonra süzdürdüğünüz kestaneleri küçük bir bıçakla çizin.
Teflon tavanızı harlı ateşe oturtun( tavanız kararabileceği için gözden çıkarmayı düşünebileceğiniz bir tava olsun) kestanelerinizi çizik kısımları üstte kalacak şekilde tavaya dizin. Alt kısımları iyice pişince ateşi kısın ve üst kısımlarını da kısık ateşte pişirin. Gerçekten sokak kestanesine yakın bir lezzeti oluyor ve çok kolay soyuluyor. Tabii soğuk havada yemenin keyfi için balkonu yada pencereyi kullanabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
Bayılırım kestaneye, özellikle de kızarmışına. Ama bu kadarcık şeye bile üşeniyorum desem yalan olmaz. Mümkünse biri hazırlasın önüme koysun :)
YanıtlaSil