18 Ocak 2010 Pazartesi

Ispanaklı Çılbır


Çılbır, ıspanaklı yumurta ve yoğurtlu ıspanak karışımı bir lezzet. Özellikle hafta sonu kahvaaltılarında değişik lezzetler arıyorsanız denemelisiniz. Biraz pratiklik isteyen bir tarif, çünkü sıcak olarak servis edilmeli; ben kendi takip ettiğim sırayı tarifte belirttim.

Malzemeler:

Küçük bir demet ıspanak(yaklaşık 300 gr)
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
3 yumurta
3 çorba kaşığı sıvıyağ(ben zeytinyağı kullandım)
3/4 su bardağı katı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
tuz, karabiber

Hazırlanması:

-Ispanakları temizleyip kurulayın; yapraklarını elinizle irice parçalayın, saplarını bıçakla küçük küçük doğrayın.
-Soğanı ve 1 diş sarmısağı doğrayın, sıvı yağı tavaya alıp kızdırın ve soğan-sarmısağı orta ateşte kavurun.
-Tavanıza hazırladığınız ıspanakları alıp hafifçe karıştırın ve ocağın altını kısıp tavanızın kapağını kapatın.
-Ispanaklarınız tamamen suyunu çekince altını kapatın ve hafifçe tuzlayın.
-Yoğurdunuz içine biraz tuz ve 1 diş sarımsak ezip ilave edin.
-Küçük bir tavaya yüksekliği yaklaşık 8-10 santim olacak kadar su koyup sirkenizi de ilave edin ve kaynatın.
-Yumurtalarınızı teker teker kaynayan suya kırın. Ben yumurtayı önce küçük bir kaseye kırıp sonra yavaşça kaynayan suya kaydırarak ilave ediyorum, yumurtaları birbirine çok yakın dökmeyin.
-Ispanağı servis kabına alıp, hazırladığınız yoğurdu ıspanağın üzerine dökün.
-Küçük bir soslukta tereyağınızı eritmeye başlayın.
-Yumurtaların sarıları beyazlamaya başlayınca kevgirle teker teker sudan alın ve yoğurtlu ıspanağınızın üzerine yerleştirin.
-Kızmaya başlayan tereyağını yumurtaların üstüne dökün.
-Tuz ve taze çekilmiş karabiberi serpip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...