2 Ocak 2010 Cumartesi

Tarçınlı, Cevizli Kurabiye


Ağızda dağılan tam bir anne kurabiyesi, zaten tarif annemin dergilerinden(Yemek Zevki). Orjinal tarifte margarin kullanılmış ama ben de annem de tereyağı ile yapıyoruz gayet güzel oluyor. Tarçın kokusu sevenlerdenseniz kurabiyeler pişerken eve yayılan koku ile mest olabilirsiniz.


Ayrıca kapalı bir kutuda yaklaşık 1 hafta saklayabilirsiniz; bizim evde daha uzun muhafaza etmek pek mümkün olmuyor, hemen tüketiliyor.

Malzemeler:

250 gr margarin(tereyağı kullandım)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un(yaklaşık 4,5 su bardağı)

Hazırlanması:

-Yumuşamaış tereyağını, sıvıyağı,şekeri ve yumurtaları(1 kaşık yumurta akını kurabiyelerin üstü için ayırın) geniş bir kaseye alıp elinizle 1-2 defa karıştırın.
-Un,vanilya, kabartma tozu, tarçın ve yarım su bardağı cevizi ilave edin; elinizin parmaklarını açarak tüm malzemeyi aynı yönde karıştırın ve kısa sürede unu harca yedirin.
-Elinizle 1 ceviz büyüklüğünde hamur parçası alıp yuvarlayın, önce ayırdığınız yumurta akına sonrada cevize batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

1 yorum:

  1. Kurabiye yapmaya (daha doğrusu yemeye) azmettim. Bu güzelmiş yapayım dedim ama daha yazarken zor geldi! Nasıl yapıyorsun onca uğraştırıcı şeyi diye hayret ve de takdir ettim. :))

    Bir süredir yazmıyorsun, hayırdır?

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...