23 Mayıs 2010 Pazar

Makarna Salatası (mısırlı ve salamlı)


Daha sağlıklı olması açısından makarna salatasında tercihim bezelye ve tavuk kullanmak. Ama bazen katkı maddelerini hatırlamamaya çalışarak bezelyesiz ve tavuksuz salata seven ve yemek zevkini bilemediğim misafirlerim için tarifi hafifletip salam-konserve mısır kullanıyorum.


Daha önce tarifini verdiğim daha zengin malzeme ile yapılan ve biraz daha uğraştırıcı tavuklu makarna salatasını tek başına ana yemek olarak yaptığım da oluyor ama bu tarifi sadece kabul günlerinde salata olarak hazırlıyorum.

Malzemeler:

1 paket Barilla bukle makarna
1 küçük kutu konserve mısır
15o gr dilimlenmiş salam
1 küçük patates
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 adet kornişon turşu
1 büyük havuç
5 kaşık mayonez
6 kaşık süzme yoğurt

Hazırlaması:

-Salamları şeritler halinde; turşu, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
-2 kaşık sıvı yağı tencereye alın;havuçları patatesleri 3-5 dakika soteleyin.
-Tencereye makarnaları ve tuzu ilave edin; üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip ara sıra karıştırarak makarnalar suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
-Pişen makarnalara 2 kaşık zeytinyağı ilave edip karıştırın ve geniş bir kaseye alıp ara sıra karıştırarak oda ısısına gelmesini bekleyin.
-Soğuyan makarnaya yoğurt ve mayonez karışımını, salamları, turşuyu ve yarım kutu mısırı ilave edip karıştırın.
-Kalan mısırlarla süslediğiniz salatayı hemen servis etmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...