16 Haziran 2010 Çarşamba
Maş Fasulyesi Salatası (limon, nar ekşisi ve sirke soslu)
Benim gibi farklı salata tarifi arayanlardansanız mutlaka maş fasulyesi salatasını denemelisiniz. Kullandığım maş fasulyeleri (Adıyaman/Kahta) yerel bakliyatlarından, fakat adına 'maş fasulyesi' yerine 'maşık' diyorlar sanırım.
Daha önce denediğim ve yayınladığım maş fasulyeli bulgur pilavından sonra maş fasulyesini kullanmayı en sevdiğim tarifi de bulmuş oldum.Maş fasulyelerini haşlarken 17 dakikayı geçmemenizi hatta 15. dakikadan sonra fasulyelerin başından ayrılmamanızı tavsiye ederim; fazla pişince kabukları soyulmaya başlıyor.
Aşağıda verdiğim salata sosunu pek çok salatada gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken nokta sosu hazırlarken tarifte belirtilen sıraya uymak. Böylece oldukça kıvamlı ve salatadan akıp gitmeyecek bir sosunuz olacak.
Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1/2 demet maydanoz
2-3 dal taze soğan
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu(isteğe bağlı)
1/2 demet roka
Sos için;
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Hazırlanması:
-Maş fasulyelerini 2-3 saat ılık suda beklettikten sonra 16-17 dakika haşlayın ve suyunu süzüp iyice kuruması için süzgeçte bekletin.
-Bütün yeşillikleri yıkayın ve iyice kuruttuktan sonra ince ince doğrayın, geniş bir kasede maş fasulyeleri ile karıştırın.
Sos için;
-Limonun suyunu büyük bir su bardağına sıkın ve içerisine tuzu ilave edip iyice karıştırın.(tuzun erimesi lazım)
-Sosun içerisine nar ekşisi ve sirkeyi de ilave edip homojen bir görünüm alana kadar
karıştırın.
-Son olarak zeytinyağı ilave ettiğiniz sosu bir çatalla yoğunlaşana kadar çırpıp salatanıza ilave edin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder