22 Kasım 2011 Salı

Kızılcık Marmelatı



Yazın sonunda köy pazarından aldığım kızılcıkları dondurucuya koymuştum.Marmelat yapmaya karar verince internetten araştırdım ve bütün tariflerin hemen hemen aynı olduğunu gördüm. Sadece şeker oranı farklılık gösteriyordu; benim kızılcıklarım çok olgun olmadığı için epey ekşiydi. Bu yüzden ben şekeri biraz fazla koydum.Oldukça kolay ve garanti bir tarif diyebilirim.



Gerçekten çok kıvamlı ve lezzetli bir marmelat oldu; özellikle süt kaymağı ile servis etmenizi öneririm.

Malzemeler:

1 kilo kızılcık
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1,5 kilo toz şeker( kızılcıklarınız çok tatlıysa 1,250 gr yeter)

Hazırlanması:

-Kızılcıkları 1 çay bardağı su ile iyice yumuşayana kadar kaynatın.
-Yumuşayan kızılcıkları tahta kaşıkla iyice ezerek süzgeçten geçirin, posasını atın.
-Süzgeçten geçirdiğiniz kızılcıkların üzerine şekeri ve limon suyunu ilave edip yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatın.
-Hazırladığınız marmelatı soğuduktan sonra temiz bir kavanoza boşaltıp saklayabilirsiniz.

***İsterseniz kaynatırken oluşan köpüğü alıp atabilirsiniz, atmazsanızda marmelatınızı bozmaz sadece görüntüsü rahatsız edici olabilir.(Ben köpüğünü almadım)

2 yorum:

  1. Gerçekten bu kadar kolaymı bu reçelin yapımı?
    Annem pek sever ve hep yapması zor der.
    Yapayım ona. Seneye artik.
    Ellerinize sağlııık.

    Sürprizsever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  2. oğlak kızları; süzme kısmı dışında bir zorluğu yok, küçük kavanozlarla arkadaşlarıma hediye edecek kadar lezzetli oldu.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...