24 Kasım 2011 Perşembe
Ispanaklı Kiş
Ispanaklı faklı bir tarif arıyorsanız kesinlikle bu tarifi denemelisiniz ve sakın zor yada yapamam diye korkmayın. Hazır yufka ile yaptığınız ıspanaklı börek yada ıspanak yemeği kadar uğraştıracaktır sizi; belki birazcık fazla. Ama emin olun buna değecek.
Kullandığım yumurtalar en büyük boy olanlardan, ayrıca istiyorsanız tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz.
Tarifi yazarken olabildiğince sade ve kısa anlatmaya çalıştım. Bazen detaylı tarif verebilmek adına tarifleri epey uzun tutuyordum; bu da bazı takipçiler tarafından çok karışık yada zor bir tarif olarak yorumlanabiliyor. Takıldığınız nokta olursa yorumlar kısmında belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Malzemeler:
250 gr un(2 su bardağı)
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı soğuk su
Harcı için;
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
2 paket hazır krema
Yarım kilo ıspanak(ayıklanmış hali)
2 büyük soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber,pul biber, muskat
Hazırlanması:
-Hamur malzemelerini yoğurarak kişimizin tabanını hazırlayacağınız yumuşak ve kolay şekil alan hamurunuzu hazırlayın, dinlenmesi için üzerini kapatarak buzdolabına koyun.
-Soğanları küçük küçük doğrayarak zeytinyağı ile kavurun ve üzerine doğradığınız ıspanakları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin;tuzunu ve baharatlarını ilave edip soğuması için kenara alın.
-Kalan kremayı ve yumurtaları bir kaseye alın ve çatalla iyice çırpın; tuz, baharat ilave edin.
-Hazırladığınız hamuru dolaptan alın ve 28 cm'lik bir kalıbın içine sığacak şekilde açın.
-Altı yağlanmış kalıbınızın içine aldığınız hamurun üzerine ıspanakları yayın ve en üstede kremalı harcı dökün.
-Kişinizi bekletmeden 175 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
-Fırından aldığınız kişi ılındıktan sonra pizza gibi dilimleyip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Süper gözüküyor.
YanıtlaSilDeneyelim, ama önce Cenk in tarifi.
:-)
Ispanak sever annne Çiğdem
www.oglakkizlari.blogspot.com
oglak kizlari; ıspanak sever bir anne olarak bu tarifi de mutlaka deneyin derim
YanıtlaSil