14 Kasım 2011 Pazartesi
Hurmalı ve Yaban Mersinli Dilimler
Annemin çok eski dergilerinden birine( Yemek Zevki ) ait oldukça basit ama zengin ve doyurucu farklı bir tarif.Tarifin orjinalinde adı "Hurma Dalı" olarak geçiyor.
Ana malzeme 500 gram hurma, ancak ben de o kadar hurma olmadığı için son yaptığıma 250 gram hurma 200 gram yaban mersini koydum. Bu halini de çok beğendim, hatta daha hafif olduğunu söyleyebilirim. Ama evinizde değerlendirmeyi düşündüğünüz hurmalarınız varsa sadece hurmalı yapmanızı öneririm.
Malzemeler:
250 gram hurma
200 gram yaban mersini
1 su bardağı kırık ceviz
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanması:
-Hurmaları ayıklayın ve dilimleyin.
-Kare borcamınızı yağlayıp kenara alın, fırınınızı 170 dereceye getirin.
-Yumurta ve pudra şekeri hariç bütün malzemeyi karıştırın.
-Yumurtaları hazırladığınız karışıma teker teker ekleyip karıştırın.
-Harcınızı borcama döküp fırınlayın, piştikten sonra ılınmasını bekleyin ve küçük kareler şeklinde dilimleyip üzerine pudra şekeri serpin.
-En az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder