Kupta Muhallebili Güllaç


Güllaç zamanı değil ama benim 2 yıldır güllaçı sevmemi sağlayan bu tarifi yazamamak beni huzursuz ediyordu. Gerçekten unutmak istemediğim ve ölçülere sadık kalınmasını gerektiren bir tarif.Siz isterseniz aynı tarifi muhallebisiz de yapabilirsiniz, yada porsiyonluk yapmak yerine tepside yapmayıda deneyebilirsiniz. Ben bu şekillerde de yapıyorum ama en sevdiğim hali porsiyonluk ve muhallebili olanı. Güllaçtta unutmamanız gereken nokta yani işin püf noktası; 1 litre süt = 6 güllaç yaprağı, bu kadar basit.



Aşağıdaki malzemelerle 6 kişilik oldukça doyurucu yada 12 kişilik daha hafif porsiyonlarda güllaç elde edebilirsiniz. Yukarıdaki resimde gördüğünüz güllaçlar 12 porsiyonluk hazırlanandan, aslında pek küçük bir porsiyonda sayılmaz. Eğer 6 kişilik yapacaksanız muhallebi ölçüsünü yarıya indirmeniz gerekecek. Muhallebi artacak olursa 2-3 gün dolapta saklayıp kupta muhallebili kadayıf için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül suyu( hiç koymayabilir yada azaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
6 güllaç yaprağı

Muhallebi için;
1 litre süt
1 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu çiğ krema
Üzerini süslemek için; muz,fındık kırığı, nar taneleri, kivi

 Hazırlanması:

 -Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp mikserle karıştırın; ocağa alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Muhallebi tamamen soğuduktan sonra içerisine vanilyayı ve soğuk kremayı ilave edip blenderla iyice karıştırın.
-Güllaç için 1 litre sütü elinizi yakmayacak sıcaklığa gelecek şekilde ısıtın. -Sütün içerisine gülsuyu, vanilya ve şekeri ilave edip iyice karıştırın.
-Güllaç yaprağını makasla 4 parçaya ayırın ve hazırladığınız sütlü karışıma 1 tanesini batırıp servis edeceğiniz kup kasesine büzerek yerleştirin.
-Güllaç yaprağının üzerine 4 kaşık soğuk muhallebiden koyun ve üzerini yine sütte ıslattığınız 1 parça yaprakla kapatın.
-Tüm güllaçları hazırladıktan sonra kalan sütü eşit olarak kupların üzerine paylaştırın ve üzerlerini streç filmle kapatın.
-Bu şekilde 12 kup güllaç elde edeceksiniz,yani her kup için yarım güllaç yaprağı kullanmış oluyoruz. 
-Dolapta yaklaşık 3-4 saat dinlendirdiğiniz güllaçları süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. çook güzel gorunüyor canım nefısss ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Evde Güllaç ım var. İyi bir tarif, deneyeceğimdir.

    Ellerinize sağlık.

    Bayılmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi bu zamanda güllaç yaprağı bulundurabilen birisi olması güzel, Stokçu anne Çiğdem mi demeli acaba?

      Sil
  3. çok beğendim......kaç gün içinde tüketmeliyız acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gün içinde tüketmenizi öneririm

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek