Kupta Muhallebili Kadayıf


Bu tarifi benim gibi görüntüsüne aldanıp denemekten vazgeçmemeniz için aşağıdaki sunumu dışında bir sunum düşünürken aklıma porsiyonluk servisler hazırlamak geldi.


Ayrıca hazırlandığı gün servis edilmezse özelliğini kaybeden bu tatlının hazırlanmasının biraz uğraştırıcı olduğunu da fark edince muhallebisini ve kadayıflarını bir gün önceden hazırlayıp kapalı kaplarda buzdolabına kaldırdım ve servisten 1-2 saat önce kuplara paylaştırdım. Sonuç oldukça başarılıydı.
Kadayıfları kavurmak ve muhallebisiyle birlikte soğumalarını beklemek oldukça vakit aldığından size de bir gün önceden malzemeleri hazırlamanızı öneririm, tabii vaktiniz bolsa hiç sorun yok.

Malzemeler:

Kıtır kadayıf için;
350 gr taze kadayıf
1,5 su bardağı kırık fındık yada ceviz
7 kaşık toz şeker
4 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ

Muhallebi için;
1 litre süt
1 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu çiğ krema yada 1 su bardağı sütle çırpılmış şanti

Hazırlanması:

-Kadayıfı hazırlamak için ceviz/fındık hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun ve son olarak cevizleri de ilave edip 3-5 dakika daha kavurup soğuması için kenara alın.
-Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp mikserle karıştırın; ocağa alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Muhallebi tamamen soğuduktan sonra içerisine vanilyayı ve soğuk kremayı ilave edip blenderla iyice karıştırın.
-Servisten 2-3 saat önce muhallebi ve kadayıfı resimdeki gibi hazırlayıp buzdolabına kaldırın.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel bir tatlı. Herkese tavsiye ediyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlı vakit alan bir tatlıysa artık gerisini düşünemiyorum:)

    Kupta sunmak da hoş bir fikir.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. papatya prenses tamamen soğumasını beklemek bile oldukça vakit gerektiriyor.

    YanıtlaSil
  4. denedim ve çok beğendik tşk ederim.dediğiniz gibi vakit alan bir tatlı ama değer........................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, bazıları vakit almadığını düşünüyor ama bana göre özen isteyen bir tatlı

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek