Çikolatalı Cheesecake ( Lor Peynirli )

Sizin de arada kaynattığınız sütler kesiliyorsa ve nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız bu tarif işinize yarayacaktır. Yalnız dikkat edin sadece bu enfes cheesecake için sütünüzün kesilmesini sağlama yollarına adım atabilirsiniz. Aslında tarifte süzülmüş labne kullanılıyor ama ben lorlu yapmayı tercih ediyorum. Önceki cheesecake denemem için ve daha detaylı fotoğraflar için buraya bakabilirsiniz. Burdaki tarifte 18 cm'lik kalıp kullandım ve taban malzemelerini kalıbın her tarafına yaydım, cheesecake malzemelerini ise yarıya indirdim. Aşağıdaki tarifi buna uygun olarak yazdım. Bu malzemelerle 8 kişilik cheesecake elde edebilirsiniz. Tarifin ana kaynağı Cafe Fernando...

Malzemeler:

Tabanı için;
1 su bardağı un
40 gram badem içi
Bir tutam tuz
1/4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yumurtanın sarısı
75 gram soğuk tereyağı(kalıbı yağlamak için ayrıca yağ kullanın)

Cheesecake için;
2 yumurta
160 gr bitter çikolata(benmari usulü eritilip soğutulmuş)
350 gr lor peyniri
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
1 silme çorba kaşığı mısır nişastası

Hazırlanması:

-18 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayın ve kenara alın.
-Rondodan bademleri un haline gelene kadar çekin ve üzerine un, tuz, şeker, hindistan cevizi ilave edip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
-Üzerine küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip sık aralıklarla rondonuzu çalıştırarak tereyağı parçalarının irili ufaklı kum görünümünü almasını sağlayın.
-Ardından yumurtanın sarısını da ilave edin, rondoyu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda hamuru alın ve kalıbın tabanına dökün. Bastırarak tabana ve etrafına iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
-Fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin ve ısınan fırında soğuttuğunuz tabanı 20 dk pişirin; fırından alın ve soğumaya bırakın.
-Suyu iyice süzülmüş lor peynirini mutfak robotunda ipeksi bir kıvam alana kadar çırpın.;şekeri ilave edin iyice karışana kadar tekrar çırpın.
-Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin; vanilyayı, tuzu ve mısır nişastasını ekleyip tekrar karıştırın.
-Çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın ve karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
-Karışımı cheesecake tabanına döküp 170 derecede 40 dakika kadar pişirin.
-Pişerken kabaran cheesecake soğudukça inecek ve kenarlarında çatlaklar oluşacaktır; bu normal bir sonuç
-Cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına alın ve buzdolabında en az 8 saat dinlendirin.
-Buzdolabında 3 gün boyunca taze kalacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek