12 Aralık 2008 Cuma
Maş Fasulyeli Bulgur Pilavı
Adıyaman'a ilk geldiğimiz zamanlarda bir markette gördüğüm maş fasulyelerini önce tohum sanarak bu bakliyatla tanışıklığım başladı. Aslında bunun maş fasulyesi olduğunu daha sonra öğrenebildim. Çünkü buranın yerlileri tarafından daha geleneksel bir şekilde adlandırılmıştı. Benim ilgimi bilen satıcı gerçek adının maş fasulyesi olduğunu öğrenip bana iletince internette araştırıp ne kadar faydalı olduğunu gördüm. İlk zamanlar çorba yapımında kullandığım maş fasulyelerini şimdilerde yeşil mercimek kullandığım bütün yemeklerde kullanır oldum.
Maş fasulyesi bana göre tamamen yeşil mecimek tadında bir besin. Her ne kadar minyatür fasulye-börülce görünümünde olsada çok kolay pişiyor. Klasik mercimekli bulgur pilavı yapım aşamalarını takip ederek bu pilavı hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 soğan
3 yemek kaşığı domates konservesi
1 kırmızı biber( cappy biber)
2 yemek kaşığı maş fasulyesi yada yeşil mercimek
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı isot
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanması:
-Maş fasulyelerini üzerini örtecek kadar suyla hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve kenara alın.
-Bulgurunuzu yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgece alın.
-Küçük doğradığınız soğanınızı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
-Kavrulan soğanlara yine küçük doğradığınız biberinizi ilave edin ve kavurmaya devam edin.
-Domates konservesini, tuzu (isterseniz isotu) ve maş fasulyelerini ilave edip karıştırın.
-Bulguru da ilave ettikten sonra 3,5 su bardağı suyu ilave edin ve altını kısarak suyunu çekmesini bekleyin.
-15 dakika dinlenmeye bıraktığınız pilavınızı servis etmeden önce tereyağını küçük bir tavada iyice kızdırın ve üzerine gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Yöresel olduğu için maş fasulyesini ilk kez duydum.Resim çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİnternette araştırdığıma göre özellikle organik gıda satan yerlerde bulunabilen bir bakliyat. salatası ve böreği de çok lezzetli oluyor. mutlaka deneyin derim
YanıtlaSil視訊美女
YanıtlaSil視訊網愛聊天
言情小說
豆豆聊天室
貼身性感
賣淫貼圖區
走光顏射
軟體a片貼圖
辣妹影片直播
辣妹影音頻道