Maş Fasulyeli Bulgur Pilavı


Adıyaman'a ilk geldiğimiz zamanlarda bir markette gördüğüm maş fasulyelerini önce tohum sanarak bu bakliyatla tanışıklığım başladı. Aslında bunun maş fasulyesi olduğunu daha sonra öğrenebildim. Çünkü buranın yerlileri tarafından daha geleneksel bir şekilde adlandırılmıştı. Benim ilgimi bilen satıcı gerçek adının maş fasulyesi olduğunu öğrenip bana iletince internette araştırıp ne kadar faydalı olduğunu gördüm. İlk zamanlar çorba yapımında kullandığım maş fasulyelerini şimdilerde yeşil mercimek kullandığım bütün yemeklerde kullanır oldum.
Maş fasulyesi bana göre tamamen yeşil mecimek tadında bir besin. Her ne kadar minyatür fasulye-börülce görünümünde olsada çok kolay pişiyor. Klasik mercimekli bulgur pilavı yapım aşamalarını takip ederek bu pilavı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
1 soğan
3 yemek kaşığı domates konservesi
1 kırmızı biber( cappy biber)
2 yemek kaşığı maş fasulyesi yada yeşil mercimek
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı isot
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanması:

-Maş fasulyelerini üzerini örtecek kadar suyla hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve kenara alın.
-Bulgurunuzu yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgece alın.
-Küçük doğradığınız soğanınızı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
-Kavrulan soğanlara yine küçük doğradığınız biberinizi ilave edin ve kavurmaya devam edin.
-Domates konservesini, tuzu (isterseniz isotu) ve maş fasulyelerini ilave edip karıştırın.
-Bulguru da ilave ettikten sonra 3,5 su bardağı suyu ilave edin ve altını kısarak suyunu çekmesini bekleyin.
-15 dakika dinlenmeye bıraktığınız pilavınızı servis etmeden önce tereyağını küçük bir tavada iyice kızdırın ve üzerine gezdirin.

Yorumlar

  1. Yöresel olduğu için maş fasulyesini ilk kez duydum.Resim çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. İnternette araştırdığıma göre özellikle organik gıda satan yerlerde bulunabilen bir bakliyat. salatası ve böreği de çok lezzetli oluyor. mutlaka deneyin derim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek