10 Nisan 2009 Cuma

Penceremdeki Yuva


Balkonunuza yada pencerenizin kenarına bir kumru yuva yapmaya kalkarsa muhtemelen yumurta bırakacaktır, bu konuda uzman değilim ama biraz tecrübeliyim. Böyle bir durumda ;

-Yuva yapmak için uygun bir yer seçmediğini (sıklıkla kullandığınız veya çocuğunuzun kuşu korkutabileceği mesafede bir alan olduğunu) düşünüp, başka yere gitmesi için kumru yumurtlamadan yuvayı bozmayı düşünmeyin; çünkü yuvası bozulsa bile seçtiği alana yumurtasını bırakıyor.
-Zaten yuvayı çok kısa sürede yapıyorlar, erkek kuşun taşıdığı çöpleri dişi yeleştiriyor; resimde çöplerin muntazam dizilişine dikkat edin lütfen.
-Oldu da şansınızı deneyip yuvayı bozduysanız sıcak tutsun diye etrafa pamuk vs. parçaları bırakmayın korkuyorlar.
-Bıraktığı yumurtaya asla dokunmayın; kokusu değiştiği için yumurtayı dışlıyor.
-Yuvanın etrafındaki objelerin yerini fazla değiştirmeyin yine korkuyorlar.

Benim tecrübelerim bu kadar; 2 yumurtamız var yuvamızda şimdi bakalım sonuç ne olacak.

2 yorum:

  1. ay ne hoş umarım başınıza iş çıkarmaz, temizlik gibi :)
    bina yığınları arasında doğa sizi seçmiş ne mutlu, oğullarınız bunu şahsen deneyimleyecekler çok şanslılar

    YanıtlaSil
  2. Aslında bina yığınları arasında oturuyor sayılmayız,bir önceki evimiz ordu'da fındık bahçeleri ve çam ormanı manzaralıydı, şimdikide küçük bir çam bahçesine-ve bir 1-2 tek katlı eski eve- bakıyor.Evlerimiz pek konforlu değil ama doğal yaşama yakın sayılırız. en azından ordu da epey içindeydik.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...