
Evde bulunduğunda karşı koyamadığım 2 gıdadan biri çemen, diğeri ise nutellaydı. Her nedense bu aralar nutella etkisini azalttı ama çemen hala aynı iştah açıcılığını koruyor. Oldukça fazla ekmek yediren( özellikle
sütlü yada
yoğurtlu kızarmış ekmek) çemeni mümkün olduğunca seyrek yapmaya çalışıyorum; pek çok farklı tarifi olan çemende benim favorim annemin tarifi. Bol cevizle gerçekten çok ama çok lezzetli, özellikle haşlanmış yumurta, beyaz peynir ve bol kekikli zeytinle...Bu arada yumurtanın rengi sizi yanıltmasın buralarda olmanın güzel yanlarından birisi de köy yumurtası bulabilmek, renginin canlılığı fotoğraf hilesinden değil. Malzemeleri ölçü olarak veriyorum çünkü kişi sayısına göre kullandığım ölçü kabı değişiyor. Genellikle ölçü kabı olarak kahve fincanı, sadece kendim için yapıyorsam çorba kaşığı kullanıyorum. Baharat, sarmısak ve tuz miktarı damak tadınıza göre size kalmış.
Malzemeler:
2 ölçü domates salçası
1 ölçü biber salçası
1-2 ölçü sızma zeytinyağı
3 ölçü ceviz içi
sarmısak, tuz, karabiber, çemen, kimyon, isot
Hazırlanması:
-Tüm malzemeyi mutfak robotuna alın ve homojen bir görünüm alana kadar çekin.
-Buzdolabında ağzı kapalı olarak 2-3 gün saklayabilirsiniz.
köy yumurtası gerçekten süper görünüyor ne kadar şanslısın bulabildiğin için. çemenle iyi ikili olmuşlar. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEvet köye dittiğimizde yumrutanın sarısı benide çok şaşırtıyor...
YanıtlaSilMübarek köy nede sağlıklı :)
Çemen ve nütella yi bende severim...
Ellerind ert görmesim arkadaşım..
Sevgiler
Acı olduğu için yiyemediğim bir lezzet. Ama ben harik tüm hane halkı çok sever:) Fotoğrafda birde roka olsa süper olcakmış:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Mutfaktaki deli;kendimi böyle avutuyorum.buralarda hayat biraz zor
YanıtlaSilSevde; gidebilecek bir köyünüzün olması ne güzel.
YanıtlaSilPapatya prenses; aslında fotoğrafta yeşil bir şeyler iyi olurdu ama roka aklıma gelmedi doğrusu.
YanıtlaSil