17 Eylül 2009 Perşembe
Kupta Muhallebili Kadayıf
Bu tarifi benim gibi görüntüsüne aldanıp denemekten vazgeçmemeniz için aşağıdaki sunumu dışında bir sunum düşünürken aklıma porsiyonluk servisler hazırlamak geldi.
Ayrıca hazırlandığı gün servis edilmezse özelliğini kaybeden bu tatlının hazırlanmasının biraz uğraştırıcı olduğunu da fark edince muhallebisini ve kadayıflarını bir gün önceden hazırlayıp kapalı kaplarda buzdolabına kaldırdım ve servisten 1-2 saat önce kuplara paylaştırdım. Sonuç oldukça başarılıydı.
Kadayıfları kavurmak ve muhallebisiyle birlikte soğumalarını beklemek oldukça vakit aldığından size de bir gün önceden malzemeleri hazırlamanızı öneririm, tabii vaktiniz bolsa hiç sorun yok.
Malzemeler:
Kıtır kadayıf için;
350 gr taze kadayıf
1,5 su bardağı kırık fındık yada ceviz
7 kaşık toz şeker
4 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
Muhallebi için;
1 litre süt
1 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu çiğ krema yada 1 su bardağı sütle çırpılmış şanti
Hazırlanması:
-Kadayıfı hazırlamak için ceviz/fındık hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun ve son olarak cevizleri de ilave edip 3-5 dakika daha kavurup soğuması için kenara alın.
-Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp mikserle karıştırın; ocağa alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Muhallebi tamamen soğuduktan sonra içerisine vanilyayı ve soğuk kremayı ilave edip blenderla iyice karıştırın.
-Servisten 2-3 saat önce muhallebi ve kadayıfı resimdeki gibi hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel bir tatlı. Herkese tavsiye ediyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum...
YanıtlaSilBu tatlı vakit alan bir tatlıysa artık gerisini düşünemiyorum:)
YanıtlaSilKupta sunmak da hoş bir fikir.
Ellerine sağlık..
papatya prenses tamamen soğumasını beklemek bile oldukça vakit gerektiriyor.
YanıtlaSildenedim ve çok beğendik tşk ederim.dediğiniz gibi vakit alan bir tatlı ama değer........................
YanıtlaSilAfiyet olsun, bazıları vakit almadığını düşünüyor ama bana göre özen isteyen bir tatlı
Sil