Ana içeriğe atla

Çikolatalı Zebra Kek


Kek sevmeyen çocukların bile severek yiyeceği, yapımı çok keyifli ve kolay bir tarif.

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 silme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
40 gr bitter çikolata(küçük parçalara ayrılmış)
40 gr fildişi çikolata(küçük parçalara ayrılmış)

Üzeri için;
40 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı krema yada tereyağı
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Hazırlanması:

-3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 3/4 su bardağı süt, 1 pk vanilya, 1 pk kabartma tozu, 1,5 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi karıştırma kabına alınarak mikserle iyice çırpılır.
-Karışımın yarısı ikinci bir karıştırma kabına aktarılır ve içerisine 2 yemek kaşığı un ve 40 gr fildişi çikolata ilave edilip çırpılır.
-Kalan karışıma da 2 yemek kaşığı kakao ve 40 gr bitter çikolata ilave edilip bu karışımda homojen bir görünüm alıncaya kadar çırpılır.
-Katı yağla sadece tabanını yağladığınız 22 cm'lik kelepçeli kalıba küçük bir kepçeyle 1 kepçe kakaolu karışımdan dökün ve ortasına 1 kepçe sade karışımdan döküp bu işlemi karışımlar bitene kadar tekrarlayın.
-Kekinizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve sönmüş fırında 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarıp soğuması için kenara alın.
-Üzeri için küçük bir tavada kremanızı/tereyağınızı ısıtıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı içerisine ilave edin ve sürekli karıştırarak eritin.
-Hazırladığınız sosu ılıkken kekinizin üzerine yayın ve fıstıkla süsleyin.

Yorumlar

  1. Bediacim gercekten harika gorunuyor ellerine saglik. vicdansiz bilgiislemcimiz yuzunden teriflerine ayda bir bakabiliyorum :)tekrar eline saglik..deneyecegim...

    YanıtlaSil
  2. Ayy ama çok şeker olmuş ya..
    Kibarcık kibarcık :)
    Ellerin dert görmesin arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güveçte Yoğurt

Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, tarhanasını... yapan maharetli pek çok hanıma rastlamak mümkün. Güveçte yoğurt mayalamak da benden bir hatırlatma/tavsiye olsun istedim.
Yöntem klasik yoğurt mayalamakla aynı ancak unutmamanız gereken nokta güveç kabının ısısını klasik kaplara göre daha uzun süre muhafaza etmesi; bu nedenle güveçte yoğurt mayalayacaksanız üzerini biraz erken açmanızı tavsiye ederim. (uzun süre sıcak kalınca yoğurt ekşiyor)Oda ısısına gelene kadar yerinden kıpırdatmayın ve mayalandıktan sonra 1 gün yoğurdunuzu tüketmeyin(yoğurda kaşık değdirmeyin) , böylece kıvamı tam olarak tutacaktır. Ben bu iş için sırlı ve kapaklı bir güveç kullanıyorum, yaklaşık 2 litre süt için 2 tatlı kaşığı yoğurtla mayalamak yetiyor.Ancak dolaba koyarken kapağının çok iyi oturmadığını göz önüne alarak üstünü folyoyla kapatabilirsiniz(dolaptaki kötü kokuların yoğurda sinmemesi için).



Ben sıcak …

Pastane Açması ( Sıvı Yağlı )

Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına da margarin yada tereyağı sürenleri görüyorum ama tarifimizde bu kadar yağa gerek kalmıyor; sanırım bu light açma. Ama merak etmeyin lezzeti light değil. Şekil verme aşamasını fotoğraflarla gösterdim. İsterseniz hamurunuza mahlep ilave edebilirsiniz, tarifteki şeker miktarı size fazla gelebilir ama sakın elinizi korkak alıştırmayın. Çok sık yaptığım bir çeşit olduğu için miktarlarda yanlışlık olmadığından emin olabilirsiniz.
Maya ile yapılan tüm hamur işlerimizde hamurumuzu ele yapışmayacak yumuşaklıkta yapmalıyız.Mutlaka şekil verip tepsiye dizdikten sonra fırınımızı 40-50 dereceye getirip 10 dakika mayalanmasını beklemeli ve daha sonra tepsiyi fırından alıp fırınımızı gereken sıcaklığa getirip tepsimizi sıcak fırına sürmeliyiz.

Hamurunuzu elde yoğuracaksanız yaş maya yerine 1 paket instant maya kullanın ve hamuru yaklaşık 15 dakika yoğurun. Kalan…

Kısır (Bol Salçalı, Domatessiz)

Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bol ekşili ve salçalı kısır sevenlerin hoşuna gidecek kıvamda.
Tarifi arkadaşım, eski komşum Fatma Hanım'dan öğrendim ve  favori tarifim oldu, diğer tarifi daha hafif tadları tercih ettiğim dönemlerde yapıyorum.

Malzemeler:

350 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı kaşığı tuz(salçanız tuzluysa tuzu dikkatli ayarlayın)
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan (mor fesleğen)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
2 orta boy salatalık
1 küçük boy göbek salata

Hazırlanması:

-Ayıklanmış bulguru, genişçe bir tepside sıcak su ile karıştırdıktan sonra üzerini bir kapakla kapatın.
-Bulgurlar şişip…