3 Eylül 2009 Perşembe

Yoğurt Tatlısı


Ramazan Ayı'nda sanırım en çok aranan yiyeceklerin başında tatlılar ve çorbalar geliyor; tabii sıcacık pideleri söylemeye gerek duymuyorum bile. Genelde hafif olması sebebiyle sütlü tatlılar yapmayı tercih etsemde bu ayda şerbetli tatlıları da yapmak gerekiyor.
Tarif Portakal Ağacı'ndan, sadece şerbet miktarını değiştirdim ve üzerine ince bir tabaka krem şanti sürdüm. Revaniye göre daha hafif olduğu belirtilse de benim revani tarifimin yağsız olmasından olsa gerek bence pek de fark yoktu.
Şerbet soğuk olarak kullanılacağı için tatlınızı fırınlamadan önce hazırlayıp soğutulmuş olarak kenarda bekletmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Kısacası şerbetli tatlıları sevenlerdenseniz, korkmadan deneyin.

Malzemeler:

3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
50 gr tereyağı(eritilip soğutulacak)
1 çay bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi, fıstık

Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanması:

-Şerbet için su ve şekeri kaynatın, ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın.
-Tatlıyı hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın.
-Kalan malzemeleri ilave edip homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırın.
-Yağlanmış büyük boy borcamınıza biraz katı haldeki karışımı her tarafı eşit olacak şekilde boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından aldığınız sıcak tatlıyı dilimleyip üzerine soğuk şerbetin tamamını yavaş yavaş dökün.
-Soğuyan tatlınızın üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi sürün ve süslemesini tamamlayın.

2 yorum:

  1. Ne kadar güzel yapmışsın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ahhh arkadaşım nasıl da alıyoruz kiloları bir görsen :)
    Ama enfes görünüyor tatlın...
    Dilimini aldım kaçtım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...