29 Ocak 2011 Cumartesi
Közlenmiş Biberli Ezme
En sevdiğim öğün kahvaaltıdır, özellikle hafta sonu kahvaaltısı gibi detaylı hazırlandıysa güne keyifli başlamak için iyi bir sebebim vardır. Sizde sofrada soğuk atıştırmalıklardan hoşlanıyorsanız bu ezme tarifini denemenizi öneririm.
Kendi yaptığım ekmeklerden hazırladığım küçük kanepeleri bazen ikindi çaylarında yada akşam yemeklerinde ikram ediyorum.
Bu sos daha önce yayınladığım çemenle hemen hemen aynı tarif. Biber salçası yerine kendi közlediğim cappy biberleri(kırmızı, etli ve tatlı biberler) kullandım.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet cappy biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
1 diş ezilmiş sarmısak
tuz, karabiber, çemen, kimyon, isot( miktarı damak tadınıza bağlı)
Hazırlanması:
-Biberleri közleyin ve temizleyip bıçağınızla minik minik doğrayın.
-Közlenmiş biberleri kalan malzemeyle karıştırın; sosunuzu kullanmadan önce 15-20 dakika buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
çoookkk hoşş bir tariff bu..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
pazar kahvaltım için yapacağım inş..
bu arada lütfen dewamı gelsin bu güzel sayfanın..
sevgilerimle
Bir tutam kekik, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim,biriken tariflerimi yayınlamak için ilham verdiniz.Umarım en kısa sürede yeni tarifler ilave ederim.Sevgiler...
Sil